Anahtar Kelimeler: Katliama sert tepki!

Katliama sert tepki!

Katliama sert tepki!

Katliama sert tepki!

Nefretle kınıyoruz”

Suruç'ta yaşanan vahşetin ardından tüm yurt ta eylemler düzlenerek bu yaşanan olaya tepkiler yağıyor. Kırıkkale Eğitim Sen üyeleri de Cumhuriyet meydanından toplanarak yapılan vahşeti protesto ettiler.

İNSALIK KATLEDİLİYOR

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, yaptığı açıklamada AKP'nin etnik, hegomonik Ortadoğu politikası can almaya devam ediyor. Kobani'nin Yeniden İnşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen 300 gencimizin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde dün kelimelerle ifade edilemeyecek kadar alçakça bir saldırı sonucu meydana gelen patlamada 32 gencimiz yaşamını yitirdi, çoğu ağır olmak üzere onlarcası yaralandı. Bu vahşi saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Öfkemiz de, acımız da çok büyük! Kobanili çocuklara oyuncak getirip Kobani'nin yeniden inşası için gönüllü olan, tatillerinden feragat eden bu gençlerimize kıyan katiller sürüsünü hepimiz yakından tanıyoruz. Kobani'de daha bir ay önce çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 250'den fazla insanı katledenler dün de Suruç'ta gençlerimizi katlettiler. Aynı katiller 5 Haziran'da da Diyarbakır'da yüzlerce insanımızı katletmeyi hedeflemişlerdi.''şeklinde konuştu.

ORTAYA ÇIKTI

Şahin AKP politikaları nedeniyle Ülkemiz Suriye'ye, Irak'a, Yemen'e, Afganistan'a dönme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Hamasi nutuklarla gizlenemeyecek kadar tehlike büyümüştür. Katiller masum, sivil, çocuk demeden onlarca, yüzlerce insanı katletmeyi hedefliyorlar. Ne yazık ki, bu zemini yaratan ve büyüten AKP hala geldiğimiz noktanın farkında değil ya da zaten istedikleri böylesi bir ortam olduğu için farkında değilmiş gibi davranıyorlar! Oysa AKP'nin dış politikasının kamuoyu nezdinde ve vicdanında mahkûm olduğu 7 Haziran seçimlerinde de ortaya çıkmıştır. AKP ve Cumhurbaşkanına buradan bir kez daha sesleniyoruz; mezhepçi ve Yeni-Osmanlıcılık” politikasından vazgeçin! Emperyalizmin ve AKP'nin Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren bu politikaları ülkemizi de aynı tehditle karşı karşıya getirmiştir.''diye konuştu.

ÜLKEMİZİ HAREKETE GEÇİRDİLER

Şahin Bilinmelidir ki, katliam, savaş ve kaos zemini hazırlayan politikaları uygulayanlar tarih önünde hesap vermekten kurtulamamışlardır, bundan sonra da kurtulamayacaklardır. Karanlık hesaplar ve hevesler uğruna insanlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın katledilmesine seyirci kalmak da en az katiller kadar suça ortak olmaktır. İnsani değerlere dair en ufak bir kaygısı olan tüm kesimleri katliamlara zemin hazırlayan politikalara karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Geldiğimiz nokta vahimdir. Geleceğe dair endişe ve kaygımız büyüktür. IŞİD'i Suriye'de, Irak'ta ya da herhangi bir ülkede aramaya gerek yoktur. Ortaya çıkaranlar, büyütenler ve besleyenler şimdi ülkemizde harekete geçirdiler.''

BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Şahin Halklarımız bu gerçeğin farkında ve bu farkındalık onların tüm kurgularını bozacak en büyük güçtür. Bir arada, özgür ve onurlu yaşama iradesi oynanacak tüm oyunları ve saldırıları bozacak, katilleri açığa çıkaracaktır. DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da savaş, gerilim ve katliam politikalarına karşı ısrarla barışı örmeye, halkların kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz. En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, saldırıda yaşamlarını yitiren gençlerin ailelerine yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Adıyaman'da çatışmada yaşamını yitiren askerin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.''dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli