Anahtar Kelimeler: Kavga gürültü yapmayın

Kavga gürültü yapmayın,

Kavga gürültü yapmayın,

Kavga gürültü yapmayın,

 

MKE Hurda müdürlüğünde işverenin keyfi uygulamaları ve çalışma koşulları elverişsiz olduğu ve arkadaşları işten atıldığı için iki günden bu yana işbaşı yapmayan taşeron işçilere CHP sahip çıktı. Milletvekili adayı Murat Çakırca işçilere Kavga gürültü çıkarmayın sizi kimse yıldıramaz” dedi.

ÇALIŞMA KOŞULLARI ÇOK AĞIR

MKE Kurumu Hurda İşletme Müdürlüğü hurda sahasında çalışan taşeron işçiler çalışma koşulları çok ağır olduğu ve kadrolu işçilere tanınan haklardan yararlanamadıkları için iki günden bu yana işbaşı yapmıyorlar. Üstüne üstlük uğradıkları haksızlıkları anlatmak için yöneticilerle aralarında geçen tartışma nedeniyle arkadaşlarının işten atılmasını protesto etmek için önce iş yerinde işbaşı yapmayan işçiler CHP İl Binasına gelerek il başkanı ve yöneticilerden yardım istediler.

ATILAN İŞÇİLER ALININCAYA KADAR

Hurda sahasında çalışma koşullarının kötü olması nedeniyle yöneticilerle tartıştıkları için işten atılan arkadaşları işe alınıncaya kadar işbaşı yapmayacaklarını belirten işçiler işverenin taşeron üstünde baskı kurduğunu söylediler. Yemekhaneleri, banyo ve tuvaletleri kullanılamaz olduğu için işvereni defalarca uyardıklarını ancak hiç bir sonuç çıkmadığını anlatan işçiler ayrıca kadrolu işçiler ile aralarında ayrım yapıldığını bildirdiler. İşçiler Arkadaşlarımız işe alınıncaya kadar işbaşı yapmayacağız” dediler. 

TAŞERON SİSTEMİ KALDIRILACAK

İşçilerle basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Ahmet Önal ve Milletvekili adayları Murat Çakırca ve Hacı Arap Karadurmuş parti olarak taşeron sistemine baştan karşı olduklarını bunun için mücadele ettiklerini söylediler. İl Başkanı Ahmet Önal işverenin yaptıklarının kabul edilebilir olmadığını söyledi. Parti olarak buradaki işçilere sahip çıkacaklarını bildirdi. Milletvekili Murat Çakırca ise işçilere taşkınlık çıkarmadan eylemlerini sürdürmelerini istedi. Gerektiğinde kendisinin de işçilerle birlikte kapıya gidip bekleyeceğini anlatan Çakırca İktidara geldiğimizde ilk işimiz taşeron sistemine son vermek olacak baştan beri karşı olduğumuz bu sistem ne yazık ki en geri ülkelerde bile uygulanmıyor. Siz davanızda haklısınız kavga gürültü çıkarmadan eyleminizi sürdürün sizi kimse yıldıramaz” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli