Kavlak yeniden Türk-İş Genel sekreteri seçildi

Kavlak yeniden Türk-İş Genel sekreteri seçildi

Kavlak yeniden Türk-İş Genel sekreteri seçildi

Seçimli kurultay yapıldı

Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu, seçimlerin ardından sona erdi. Ankara´da 4 gün süren genel kurulun son gününde yapılan seçimlerde, mevcut yönetim yerini korudu.

TEK LİSTEYLE SEÇİME GİDİLDİ

Son gün sadece seçim gündemiyle toplanan genel kurulda, eksik delegeler nedeniyle oylama öğleden sonraya kadar sürdü. Tek listeyle gidilen seçimlerde, Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, bir kez daha genel başkanlığa seçildi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak Genel Sekreter, Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar genel mali sekreter, TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat genel eğitim sekreteri, Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar ise genel teşkilatlandırma sekreteri oldu. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ise yönetim kurulu yedek üyeliğine seçildi.

KIDEM TAZMİNATI YİNE GREV NEDENİ

Kongrede önceki gün kıdem tazminatının gaspına yönelik her adımın genel grev nedeni olduğu bir kez daha kararı bağlandı. Böylelikle geçmiş genel kurullarda alınan ?Tazminat hakkı kırmızı çizgimizdir, bu hakka dokunmak grev nedenidir? kararı bir kez daha güncellenmiş oldu. Genel kurulda ayakta ve oybirliğiyle kabul edilen karar şöyle: ?Kıdem tazminatı Türkiye işçisinin ve Türk-İş´in kırmızı çizgisidir. Türk-İş Genel Kurulu, bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasından yanadır.

CEVABI GENEL GREV OLACAK

Türk-İş Genel Kurulu´nun kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında, cevabı genel grev olacaktır.? Kararın gerekçesinde de ?sermaye yanlısı politikaların sahibi ve sürdürücüsü? olan siyasi iktidarın, birçok işçi hakkını budadığı veya ortadan kaldırdığı belirtildi. Genel kurulda ayrıca basın özgürlüğü konusunda da karar alındı. Kararda basın özgürlüğünün en geniş biçimiyle tanınması, tekelleşmeye son verilmesi, medya çalışanlarının sendikal haklarını etkin şekilde kullanmaları istendi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı