Kilo vermek için başladı, Türkiye Şampiyonu oldu

Kilo vermek için başladı,  Türkiye Şampiyonu oldu

Kilo vermek için başladı, Türkiye Şampiyonu oldu

İşte azmin zaferi!

 

Bedensel Engelli Milli Halterci Üzeyir Karakoç, kilo vermek için başladığı halterde Türkiye şampiyonu olarak dünya şampiyonasında Türkiye´yi temsil etme hakkı kazandı.

 

 

 

GÜZEL BİR ÖRNEK

Kırıkkale´de yaşayan Bedensel Engelli Milli Halterci Üzeyir Karakoç,  Meksika´da düzenlenecek Bedensel Engelli Dünya Halter Şampiyonası için çalışmalarına devam ediyor. Karakoç en son şubat ayında  Türkiye şampiyonu olarak Kırıkkalelileri sevindirdi ve başarılarına yenisini eklemek için gayretlerine devam ediyor. 19 yaşındaki doğuştan bedensel engelli milli halterci spora üç sene önce başladığını ifade etti. Üzeyir Karakoç, "Haltere 16 yaşında başladım, o zaman çok kiloluydum.

 

BAŞARISINI ANLATTI

Kilo vermek için bu sporu yapmaya başladım, daha sonra tesadüf eseri fizik tedavi gördüğüm hastanedeki çalışanların tavsiyesi üzerine  Kırıkkale´deki yarışmalara katıldım. Yarışmalarda Cemal Hoca ile tanıştım. Onunla çalışmalarımı sürdürerek  Türkiye şampiyonluğunu elde ettim. Şimdi ise  Meksika´daki düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanıyorum, son 4 aydır  Adana´da kampta idik deprem sebebiyle ertelenmesi üzerine tekrar  Kırıkkale´ye döndüm. Hedefim orada şampiyonluk elde etmek. Ben bu başarıyı azmime bağlıyorum, eğer vazgeçmezseniz başarıyı de elde edersiniz" dedi.

 

BAŞARI NASIL GELDİ?

Üzeyir´in antrenörü Cemal Boyacı  Kırıkkale´de halter adına pek çok başarı elde ettiklerini dile getirdi.  Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü´nde halter antrenörlüğü yapan ve emekli olduktan sonra bedensel engelli haltercileri çalıştıran Boyacı, "7 senedir bedensel engelli sporcularla çalışıyorum. Üzeyir´i düzenlenen yarışmada fark ettim, kendisinde yetenek vardı. Sonrasında çalışmalarımızı sürdürdük ve başarı elde ettik. Burada engelli sporcular olarak çok samimi bir ortamımız var, bizim burada çalışmamıza olanak sağlayan Valimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli