?Kimse bizi test etmeye kalkmasın?

?Kimse bizi test etmeye kalkmasın?

?Kimse bizi test etmeye kalkmasın?

Can, tepki gösterdi

 

KEİPA Türk Grubu Başkanı Can, "ABD´nin Türkiye´ye karşı verdiği sözlerin eyleme dönüşmesi lazım. Somut adımlar atılmadığı takdirde, kimse bizim kararlılığımızı test etmeye kalkmasın, biz terörle mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

 

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Gurubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Raman Can, ABD´nin Türkiye´ye verdiği sözleri eyleme dönüştürmesi gerektiğini belirterek, "Kimse bizim kararlılığımızı test etmeye kalkmasın, biz terörle mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Can, Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Türkiye´nin şanlı bir tarihe sahip, köklü bir devlet olduğunu belirten Can, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Tabii ki kendi bekasını, bağımsızlığını koruyacaktır, karşısında kim olursa olsun bunu sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

 

AÇIK VE NET KONUŞTU

ABD´nin DEAŞ ile mücadele bahanesiyle YPG/PKK terör örgütünü silahlandırmasının "açık ve net" olduğunu vurgulayan Can, "Türkiye, ulusal güvenliği gereği, NATO´da ittifak içinde olmasına rağmen ABD´nin bu bölgede bir terör koridoru oluşturmasına kayıtsız kalamazdı. Afrin Harekâtı bu ortamda başladı. Türkiye diplomasi kanallarını sonuna kadar kullanarak sınırlarının ötesinde bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğini defalarca açıkladı. Diplomasinin bittiği yerde çözüm askeri müdahaledir" diye konuştu.

 

İKİ GÜNDE YERLE BİR EDERİZ

Can, Zeytin Dalı Harekâtında, "Türkiye´nin sivillere zarar verdiği" şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, "Biz istesek o bölgeyi iki günde yerle bir ederiz. Biz El-Bab operasyonunda aynı yalan haberleri gördük. Bizim en önemli temennimiz, operasyonlar esnasında sivillerin burnunun dahi kanamamasıdır." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye´nin, Zeytin Dalı Harekâtı ile hukuktan kaynaklanan müdafaa hakkını kullandığının altını çizen Can, "Zeytin Dalı Operasyonu´nun uluslararası hukukta karşılığı vardır. Diğer taraftan, terör örgütlerine silah temin eden, lojistik destek sağlayan ülkeler de uluslararası hukuka göre suç işlemişlerdir, suç işlemeye de devam etmektedirler" dedi.

 

ÇÖZÜM YOLLARI ARIYORLAR

Ramazan Can, Türkiye´nin Suriye´de YPG/PKK terör örgütüne karşı kararlılığını gösterdikten sonra, ABD´de bir yumuşuma olduğunu belirtti. Can, ABD´nin, Suriye´nin kuzeyinde bir tampon bölge kurulması, hava sahasının belli alanlar için kapatılması ve uçuşa yasak bölgenin oluşturulması tekliflerinde bulunduğunu hatırlattı. "Türkiye´nin kararlılığını görünce çözüm yolları arıyorlar" ifadesini kullanan Can, şöyle konuştu: "Şunu özellikle söyleyelim: ABD´nin Türkiye´ye karşı verdiği sözlerin eyleme dönüşmesi lazım. Somut adımlar atılmadığı takdirde, kimse bizim kararlılığımızı test etmeye kalkmasın. Biz terörle mücadelemize devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da defaatle söylediği gibi sınırlarımızı terörden arındıracağız. Amerika Mümbiç´teki askerini güvenli bir yere çeksin. Biz Amerika ile çatışmak istemeyiz.

 

ORDUNUN ARKASINDA DURACAĞIZ

Fakat bunu söylerken, kendi sınırlarımızın ötesini terör örgütlerine açık hale getiren bir oluşuma da kesinlikle karşı duracağız. Eğer karşı durmazsak, başımıza daha büyük felaketler gelebilir." ABD´nin DEAŞ terör örgütünü kurdurup, onunla mücadele adı altında başka terör örgütleriyle hareket ettiğini belirten Can, "Bölge DEAŞ´tan temizlendi´ diyorsanız, YPG/PKK´ya verdiğiniz silahlar nereden çıktı? Kaç tır dolusu, uçak dolusu silah... Sonra diyeceksin ki ´biz DEAŞ ile mücadele ediyoruz.´ Bu destek artık apaçık ortada ve ABD´nin açıklamalarına kimse inanmıyor. Biz işimize bakacağız" diye konuştu. TSK´nin Zeytin Dalı Harekâtında yerli ve milli silahları kullandığına işaret eden Can, şunları kaydetti: "Bu silahların önemli bir kısmı da Kırıkkale´de üretiliyor ve kahraman ordumuz tarafından kullanılıyor. Biz hem ekonomik anlamda, hem lojistik destek noktasında ve hem de siyasi iradeyle kahraman ordumuzun arkasında duracağız. Allah´ın izniyle sonuna kadar da gideceğiz."



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli