Anahtar Kelimeler: Kinoa hasadı yapıldı

Kinoa hasadı yapıldı

Kinoa hasadı yapıldı

Kinoa hasadı yapıldı

Verim çok iyi çıktı

 

Delice Ziraat Odası Tarım Danışmanı Seyhan Çetinkaya´nın gözetiminde Kırıkkale´de ilk kez deneme üretimi yapılan Kinoa bitkisinin hasadı gerçekleştirildi. Verimin çok iyi olduğu bildirildi.

 

 

HASAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ?Delice ilçemizde Çongar Köyü´nde Delice Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen, Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Seyhan Çetinkaya´nın önderliğinde 5 dönümlük Kinoa bitkisi deneme tarlası Tunahan Erbil ve Sedat Durdu çiftçilerimizle kurulmuştu. Kinoa bitkisinin hasatı yoğun bir katılımla yapıldı. Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere Tarım Danışmanı Seyhan Çetinkaya, il müdürlüğü çalışanları, İlçe Tarım Müdürü Veli Öz ve çalışanları ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi? denildi.

 

ÇETİNKAYA BİLGİ VERDİ

Tarım Danışmanı Seyhan Çetinkaya Kinoa bitkisinin özelliklerini şu şekilde açıkladı: ?Kinoa bitkisi astronot gıdası olarak bilinmektedir. İçerdiği protein oranı ve besin değeri ile son günlerin merak edilen bir gıdası olmuştur. Vücuda tokluk hissi verdiği için zayıflamak için de tüketilen bir üründür. Kolesterol hastalarının rahatça tüketilebileceği  ve çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu, kalp hastalıklarını önleyici özelliği vardır.

 

İYİ VERİM ALINDI

Kinoa bitkisinin en göze çarpan özelliği tohumlarının glüten içermemesidir bu sebeple Çölyak hastaları tarafından kullanılma potansiyeli bulunan bir bitki olarak ön plana çıkmaktadır .Kinoa ıspanakgiller familyasının bir üyesi olup tek yıllık bir bitkidir. Kazık kök sistemine sahip bir bitkidir.  İçerisinde glüten içermediği için Çölyak hastalarının da rahatlıkla kullanacağı bir üründür. Delice ilçesinde bitkinin ekimi 15 Nisan´da yapılıp dönüme 1 kg tohum kullanılmıştır. Hasatı 6 Eylül´de yapılmıştır. Dönüme 125-130 kg verim alınmıştır.?



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false