Kırgaz´dan abonelere büyük saygısızlık!

Kırgaz´dan abonelere büyük saygısızlık!

Kırgaz´dan abonelere büyük saygısızlık!

Formatları böyleşmiş!

Küstah açıklama!

Kırıkkale´de bir süredir Kırgaz tarafından borcu olana da olmayana da doğalgaz kesme ihbarname kağıdı gönderiliyor. Bu durum borcu olmayan vatandaşların tepkisini çekiyor.

EVİME NİYE İHBAR GELİYOR?

Kırgaz´ın bir süredir tepkilere rağmen devam ettirdiği uygulama artık milletin sabrını taşırdı. Firma, borcu olana da olmayana da borç ve doğalgaz kesme ihbarnamesi gönderiyor. Normal faturaların üzerinde kırmızı renkte büyük ve kalın harflerle ?doğalgaz kesme ihbarnamesi? yazıyor. Faturayı ve üzerindeki bu uyarıyı gören vatandaşlar buna tepki gösteriyor. Borcu olana da olmayana da aynı kağıdın gönderilmesine borcu olmayan vatandaşlar tepkili. İhbarname masrafından kaçmaya çalışan Kırgaz´ın tüm faturaları bu şekilde bastırdığı gözleniyor. Borcu olan vatandaşlara bu ihbar yapılmış oluyor. Ancak borcu olmayanlar da ihbarı ister istemez kabul ediyor. Borcu olmayanların faturalarının altında ise siyah ve küçük harflerle ?eski borcunuz yoktur, teşekkürler? yazıyor.

VATANDAŞA SAYGISIZLIK

Evine her ay eski borç ihbarnamesi gelen vatandaşlar, ?Ben borcumu düzenli ödüyorum. Ama bana her ay borç takıyormuşum gibi eski borç ihbarnamesi gelmesini kabul edemiyorum. Bu benim evime ve bana saygısızlık. Kırgaz´ın parası mı yok da ihbarnameli ve ihbarnamesiz fatura hazırlayamıyor. Bunu hem ayıplıyoruz, hem de saygısızlık ve küstahlık olarak kabul ediyoruz. Firma bunu bir an önce düzeltmeli. Aksi takdirde gerekli yerlere şikayet edeceğiz ve gerekirse dava açacağız. Böyle küstahça bir şey olmaz. Üstelik bu hukuki de değil? diyorlar.

BU HUKUKİ DEĞİL!

Konuyu vatandaşların ilettiği Kırgaz yetkililerinin buna dair açıklaması ise bir hayli ilginç. Firma yetkililerinin ?Bizim fatura formatımız böyle. İster kabul edin ister etmeyin? dediği öne sürülüyor. Kırgaz´ın fatura küstahlığının yaptığı açıklama ile de pekiştiği bildiriliyor. Açıklamanın da küstahça olduğu ileri sürülüyor. Durumun iletildiği bir avukat, ?Böyle bir şey olamaz. Eski borç ihbarnamesi herkese gönderilemez. Bu hukuki değil. Bunu firmanın düzeltmesi gerekiyor. Dava açılırsa mahkum olurlar. Eski borç ihbarnamesi yasal bir durumdur ve borçlu duruma düşenlere ancak yasal yollardan ihbarla yapılabilir. Herkese böyle genel bir ihbar ve fatura gönderilemez? diyor.

BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ!

Firmanın faturalarını düzeltmesi ve vatandaşa karşı bu ayıbını da bertaraf etmesi bekleniyor. Aksi durumda bir çok kişi firmayı dava etmeye hazırlanıyor. Elinde Kırgaz faturası olan bir vatandaş, ?Ben borcumu düzenli ödüyorum. Ama bana her ay eski borç ihbarnamesi geliyor. Evde hanım soruyor, ?fatura yatmadı mı?? diye. Ney? Çünkü faturada gözüne ilk o kırmızı ve büyük harflerle yazılı ?ihbarname? yazısı takılıyor. Faturanın altında ?eski borcunuz yoktur? yazıyor ama, bu yazı küçük, öteki yazı büyük. Böyle saçma bir şey olur mu? Kırgaz, bu saçmalığa son verecek? dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false