Anahtar Kelimeler: Kırgaz patlamaya açıklama

Kırgaz´dan patlamaya açıklama

Kırgaz´dan patlamaya açıklama

Kırgaz´dan patlamaya açıklama

Basın toplantısı düzenlendi


Kırıkkale Doğal Gaz Dağıtım Pazarlama (KIRGAZ) Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu, 4 katlı binada meydana gelen, 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.


BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Kırıkkale Doğal Gaz Dağıtım Pazarlama (KIRGAZ) Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu, 4 katlı binada meydana gelen, 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili, "Yer altında kopmuş bir borunun kanalizasyon ve yağmur suyu borularına gaz vermesi, oradan da gazın binanın içerisine dolmasından dolayı patlamanın meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Bizim teknik bilgimize göre durum böyle." dedi. Aksakaloğlu, 22 Şubat´ta Kurtuluş Mahallesi 738. Sokak´ta 4 katlı binanın giriş katında meydana gelen doğalgaz patlamasına ilişkin Ticaret ve Sanayi Odası´nda düzenlediği basın toplantısında, patlama meydana geldiğinde telaşla, nedenini, detayını, sebeplerini iyice anlamadan konuşmak istemediklerini söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Olay günü acil çağrı merkezlerine bir ihbar geldiğini anlatan Aksakaloğlu, şöyle konuştu:  "İhbarda vatandaşlardan, ´sokakta gaz var, gaz kokusu alıyoruz, buraya bir gelin´ diye bir ihbar geliyor. Arkadaşlar çağrıyı alır almaz gidiyorlar ve sokakta gazı tespit ediyorlar. Sokağın içerisinden geçen hatla binanın bağlantısını hemen kesiyorlar. Arkadaşlar hem gazı vanadan kesiyor hem de hızla gazı boşaltıp ana hat üzerindeki cihazı da devreye sokuyorlar ve borudaki gazı da boşaltıyorlar. Arkadaşlarımız, ´borudaki bina bağlantısında hasar var´ diye düşünüyor. Ana hattın üzerinden gazı kestiğimiz için ölçümleri alıyorlar ve ´biraz bekleyelim, eğer gaz artışı devam ederse bir ölçüm daha alalım, eğer gaz kesilmiyor hala çıkışı devam ediyorsa hemen kazıya girelim´ düşüncesindeler. O sırada arkadaşların vardiya değişimi var. Değişim sırasında ikinci ölçümü yapmaya vakit kalmıyor ve patlama ihbarı geliyor. ´Binanın içerisinde gaz kokusu var, gelin binanın içerisine de bakın´ diye kimse hiçbir ihbarda bulunmuyor. Bizi şaşırtan nokta da o. Binanın içerisi bu kadar gaz doldu da nasıl içeriden kimse bunu fark etmedi."

HİÇ BİR DELİL KARARTILMADI
"Yer altında kopmuş bir borunun kanalizasyon ve yağmur suyu borularına gaz vermesi, oradan da gazın binanın içerisine dolmasından dolayı patlamanın meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Bizim teknik bilgimize göre durum böyle." diyen Aksakaloğlu, "Bu binanın içerisine o kadar gaz dolmuş, içerideki arkadaşlar maalesef fark etmemişler. Vatandaşlar dışarıdaki gazdan ihbar etmişler. İçeride olduğu yönünde kimseden haber almadık. Ben ne yargıcım ne hakimim. Ne çıkarsa da şeriatın kestiği parmak acımaz. Biz, mevcut durumu gidermek için her şeyi yapacağız. Valilikten, yetkili bir bilirkişiyi atamasını isteyeceğiz. Her şeyi inceleyip ne karar verilecekse onu yapacağız. Hiçbir delil karartılmadı." açıklamasında bulundu.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
Sonuç ne olursa olsun üzerlerine düşenin hepsini yapacaklarını aktaran Aksakaloğlu, "Bu işte kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşların mağdur olmaması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Şu ana da kadar vatandaşlara ´hasar tespitlerini yaptırın, sonra size bir ev tutalım, gidin evlere taşının ve önce normal bir hayatınıza dönün. Bana ne düşüyorsa hepsini yapacağım, sizi mağdur etmeyeceğim´ dedim." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false