?Kırıkkale Barosu olarak kaygılıyız!?

?Kırıkkale Barosu olarak kaygılıyız!?

?Kırıkkale Barosu olarak kaygılıyız!?

O açıklamaya ilişkin açıklama!

 

 

Kırıkkale baro başkanı Erol Çakır yaptığı yazılı basın açıklamasında şu bilgilere yer verdi ?Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan parti grup toplantısından sonra Türkiye Barolar Birliğinin isminin önündeki ?Türkiye? ibaresinin kaldırılması ve akabinde yapılan meslek örgütlerinin yapılanması ile ilgili açıklamalar Kırıkkale Barosu üyeleri olarak bizleri de derinden üzmüş ve kaygılandırmıştır? dedi.

 

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Çakır, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ?Varlığını ve gücünü Anayasamızın 135. maddesinden alan meslek kuruluşları, belli bir mesleğe mensup olanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadı ile kanunla kurulan ve yargı gözetimi altında olan kamu tüzel kişilikleridir. Türkiye Barolar Birliği adını 1136 sayılı Avukatlık Kanunundan almakta olup, adındaki ?Türkiye? ifadesi 79 ilin barosunun ortak paydasını oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu ifade bütün ayrıştırmalardan arındırılmış, siyaset üstü, tarafsız ve herkesi kapsayıcı bir kurum olmasını sağlamaktadır.

 

GİRİŞİM DURDURULMALI

Türkiye Barolar Birliğinin millilik unsurunun kaldırılması sonucunu doğuracak olan bu uygulama, meslek kuruluşlarının meşruiyetini ve kamu kurumu olma niteliğini zedeleyecek mahiyettedir. Farklı baro oluşumlarının önünün açılması halinde bölünmüş, parçalanmış ve etnik kimlik ile inançlara dayalı baroların ortaya çıkması mümkün olacaktır. Türkiye Barolar Birliğini ve savunma örgütlerini itibarsızlaştıracak bu girişimden hukukun ve hukuk devletinin büyük zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu konjonktür değerlendirildiğinde; ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekirken farklı baro oluşumları söz konusu olduğunda parçalanmış ve kutuplaşmış bir Türkiye portresinin ortaya çıkacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Bu nedenle savunma örgütünün tüm ülkeye aidiyetini anlatan TÜRKİYE sözcüğünün kaldırılmasına ilişkin girişimin durdurulması çağrısını kamuoyu ile paylaşırız? dedi.

 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false