Anahtar Kelimeler: KIRIKKALE BAYRAMA HAZIR

KIRIKKALE BAYRAMA HAZIR

KIRIKKALE BAYRAMA HAZIR

KIRIKKALE BAYRAMA HAZIR

 

Bayram hazırlıkları yapıldı

Pazartesi günü kutlanacak olan Kurban Bayramı için Kırıkkale genelinde tüm hazırlıklar tamamlandı.

BAYRAM HAZIRLIĞI

12 Eylül Pazartesi günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı için Kırıkkale´de bir dizi tedbir alındı. Kırıkkale´de Kurban Bayramı namazı Saat: 07.06´da kılınacak. Vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla her türlü tedbirlerin alındığına vurgu yapan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, özellikle trafik yoğunluğunun yaşanacağı 09-19 Eylül 2016 tarihleri arasında ilave tedbirler alınacağını söyledi.

VALİ´DEN AÇIKLAMA

Kurban Bayramıyla ilgili alınan tedbirleri bir basın açıklamasıyla duyuran Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz ?Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunacağı cadde ve sokaklar, şehir içi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerleri, piknik alanları, terminal ve diğer yerlerde; vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için güvenlik birimleri ve zabıta ekiplerince gerekli önlemler ve tedbirler önceden alınacaktır? ifadesini kullandı.

İLAVE TEDBİRLER ALINACAKTIR

Vali Haktankaçmaz ?Bayram süresince her türlü emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde alınacak, özellikle trafik yoğunluğunun yaşanacağı 09-19 Eylül 2016 tarihleri arasında ilave tedbirler alınacaktır. Özellikle hayvan pazarı ve satış noktalan ile kesimhaneler ve hayvan kesimi için uygun görülen yerler dışında kurban satışı ve kesimine müsaade edilmeyecektir. Bu konuda ilgili idareler ve denetim elemanlarınca halk ve çevre sağlığı konuları da dâhil olmak üzere gerekli duyarlılık gösterilerek sağlık ve temizlik şartlarına riayet edilecektir. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için umum açık yerlerde (pastane, lokanta, fırın, vs.) gerekli gıda kontrolleri ve denetimler yapılarak ilave tedbirler alınacaktır? dedi.

TEZGAHLAR KURULDU

Emniyet, Belediyeler, hastaneler, 112 Hızır Acil, Su Arıza, Polis İmdat, Jandarma ve diğer kurumlar bayram boyunca nöbetçi olacak. Trafik ekipleri görev yapacak. Hastanelerin acilleri açık duracak. Şehirde her bayramda olduğu gibi bu bayramda da gerekli tüm tedbirlerin alındığı açıklandı. Çarşı ve pazarlarda ise bayram telaşı başladı. Her bayram öncesinde olduğu gibi Hüseyin Kahya Parkı çevresinde ve ana caddelerde alışveriş için bayram tezgahları kuruldu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı