Kırıkkale güne sakin başladı

Kırıkkale güne sakin başladı

Kırıkkale güne sakin başladı

Şehirde sorun yok

Türkiye genelinde yönetime el koymaya yönelik darbe girişimi büyük ölçüde geri püskürtüldü. Kırıkkale güne sakin başladı. Şehirde sorun yok.

DARBE GİRİŞİMİ

TSK´nın içinden bir gurubun Türkiye genelinde yönetime el koymak için başlattığı darbe girişimi büyük ölçüde geri püskürtüldü. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun bazı illerinde darbeye teşebbüs yaşandı. Kırıkkale´de herhangi bir sorun ve olayın yaşanmadığı gözlendi. Büyük çoğunluğu AK Parti taraftarı olan guruplar çağrı üzerine Cumhuriyet Meydanı´nda toplandılar ve darbe girişimine tepki gösterdiler. Günün ilk ışıkları ile gerçek daha aydınlanır oldu. Darbe girişiminde bulunanlar guruplar halinde ya teslim oldu veya yakalandı.

KÜLLİYE ÇAĞRISI

Meydanda toplanan kalabalık darbe girişimine tepki gösterdi. AK Pati İl Başkanlığında da sabaha kadar ışıklar sönmedi. Kalabalık bir gurup İl Başkanı Mürsel Akçay ile birlikte sabaha kadar partide kaldı. Bir çok kişi de meydanı terk etmedi. Sabah saatlerinde sosyal medyadan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Külliyesi´nde program gerçekleştirileceği ve programa gitmek isteyenler için otobüs kaldırılacağı duyuruldu. Kırıkkale hareketli geçen gecenin ardından güne sakin ve olaysız bir şekilde başladı.

ÖNLEM ALINMIŞTI

Bu arada gece boyunca Milletvekilleri Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Vali M. İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, belediye başkanları meydanda demokrasi nöbeti tuttuklarını söylediler. Gün içinde öğrenildi ki, Kırıkkale´de asker veya Polis´ten darbeye yönelik bir girişim olmadı. Ancak buna rağmen Valiliğin elindeki kuvvetler ile muhtemel bir gelişmeye karşı önlem aldığı ileri sürüldü. Geceyi hareketli geçiren, güne sorunsuz başlayan Kırıkkale´de yaşam sorunsuz şekilde devam ediyor. Gün içinde bazı açıklamalar gelmesi bekleniyor.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli