Kırıkkale Halep için seferber oldu

Kırıkkale Halep için seferber oldu

Kırıkkale Halep için seferber oldu

Büyük yardım yapıldı

Tüm illerde olduğu gibi Kırıkkale´de Halep için seferber oldu. Kırıkkale´de sivil toplum kuruluşları belediye başkanlığı tarafından düzenlenen yardım kampanyalarına vatandaşlar büyük destek verdi. Vatandaşlar gerek nakdi yardım gerekse giyecek battaniye, un gibi yardımlarda bulundu. Yardım TIR´larının bir kısmı ise Halep için Kırıkkale´den yola çıktı.

İHH´DAN 10. TIR

Kırıkkale İHH İnsani Yardım Derneği 10. Tır´ını Suriye Halepteki mazlumlara gönderdi.Kırıkkale İHH İnsani Yardım Vakfının koordinasyonunda KİMYAP Kırıkkale Muhacirleri Yardımlaşma Dayanışma Platformu,Seher Derneği,Cihannüma Kırıkkale Şubesi ,Enderun Uluslararası Öğrenci Derneği ve Hayırsever Kırıkkaleli vatandaşlarımızın Halepte bulunan Savaş mağdurları için topladığı bir Tır yardım Halep için yola çıktı. Kırıkkale İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Kösal Halepteki mağduriyetler ile alakalı Tüm Kırıkkale halkını kapsayıcı Halepteki mağdur insanlar için büyük bir kampanyanın startının da verilmek üzere olduğunu beyan etti. Halepte sahada 80 bine yakın Halepli kardeşimizin tahliyelerinin gerçekleştirildiğini söyleyen İsmail Kösal´´Sahada savaş alanlarında ve ilimizde mağdur ve mazlum insanlar olduğu müddetçe bedenimizle ve ruhumuzla mücadele edeceğiz? dedi.

GÖREVLİLERE TESLİM ETTİ

Bahşılı ilçesinde Doğonay Mahallesi sakinleri, Halep için başlatılan yardım kampanyası kapsamında bir kamyon yardım malzemesi topladı. Doğonay Mahallesi sakinleri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Halep için başlattığı yardım kampanyası kapsamında seferber oldu. Halep´teki zor koşullarda yaşam mücadelesi veren insanlar için bir kamyon dolusu, kuru gıda, giyecek, yatak, battaniye, özellikle çocuk giysileri ve eşyaları toplayan mahalleli, yardım malzemelerini İHH görevlilerine teslim etti.

KAYITSIZ KALAMADIK

Mahalleli adına açıklama yapan İsa Teke, Türkiye´de çok duyarlı insanların olduğunu, kendilerinin de düzenlenen yardım kampanyası kapsamında üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi.  Halep´te dünyanın gözleri önünde yaşanan faciaya kayıtsız kalamadıklarını ifade eden Teke, şunları söyledi: ?Halep´teki kardeşlerimize yardım etmeye başladık. Duyduğumuza göre ülkemizin her yerinden yardım yağıyormuş. Allah herkesten razı olsun. O insanlar şu soğukta üşürken, biz sıcak evlerimizde nasıl oturalım. Onlar açken, ayaklarında ayakkabı yokken, bizler nasıl rahat oturalım. İşte Türk insanı, işte Müslüman böyle olmalı. Allah razı olsun.?

TIRLARI YOLA ÇIKTI

Yardım Eli Derneği Kırıkkale Temsilciliği ile Kırıkkale Belediyesi Organizasyonu tarafından Suriye´deki ihtiyaç sahipleri için yiyecek, giyecek, battaniye ve kuru gıda kampanyası ise hüseyin kahya parkında 6 gün açık kaldı. 6 günde dernek tarafından 4 Tır yardım toplandı yardım tırları ise geçtiğimiz gün yola çıktı.  Kış ayı ile birlikte ihtiyaçların bir kat daha arttığına dikkat çeken Yardım Eli Derneği temsilcisi Halil Bakır, Suriye´de kız, erkek, büyük, küçük demeden 7´den 77´ye herkesin büyük bir acı çektiğini, savaş acısının bir nebzede olsa hafifletmek ve destek olmak adına kampanya ya öncü olduklarını dile getirdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli