Anahtar Kelimeler: Kırıkkale durumda

Kırıkkale ne durumda?

Kırıkkale ne durumda?

Kırıkkale ne durumda?

Nerede hangi yurt var?

Türkiye Adana´da yaşanan yurt yangını ve ölen 11 çocukla 1 öğretmenin yasını tutuyor. Yurtların durumu tartışma konusu. Peki Kırıkkale ne durumda?

YURTLAR NE DURUMDA?

Türkiye genelinde son yıllarda özel yurtlarda, özellikle cemaatlere ait pansiyon ve yurtların durumu tartışma konusu. Birkaç yıl önce Konya ve Karaman´da yaşanan yurt skandalları Türkiye´yi sarsmıştı. Ardından Adana´da yaşanan son olay yine dikkat çekti. Peki Kırıkkale´de durum nasıl? Şimdi herkes bu sorunun cevabını arıyor.

YURTLAR DEVAM EDİYOR

Kırıkkale´de Fethullah Gülen cemaatine ait çok sayıda yurt bulunuyordu. FETÖ terör örgütü olarak ilan edilen cemaatin içinde yurt ve okulu bulunan 19 mülküne el koydu Milli Eğitim. Bunlar devlete geçti. Kimisi kullanılıyor kimisi ise bekliyor. Dire cemaatlere ait de çok sayıda yurt ve pansiyon türü konaklama yeri bulunuyor. Bunlar dernek veya vakıf adı altında lise ve üniversite öğrencilerine hizmet veriyor.

KAMUOYU BİLGİ İSTİYOR

Bu yurtların sık sık denetlenip denetlenmediği merak konusu. Kamuoyu hem ne kadar ve kimlere ait yurt olduğunu bilmek istiyor ve hem de kontrol altında tutulup tutulmadıklarını. Bu konuda bir açıklama yapılması ve konuyla ilgili olarak kamuoyuna bir rapor sunulması isteniyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli