Kırıkkale operasyonu devam ediyor

Kırıkkale operasyonu devam ediyor

Kırıkkale operasyonu devam ediyor

İki isim daha yakalandı

Hepsi tanıdık sima!

Sözcü manşet yaptı!

Bundan sonra ne olacak?

Kırıkkale´deki FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, haklarında tutuklama kararı bulunan 9 zanlıdan ikisi daha yakalanarak, cezaevine gönderildi

İKİ İSİM TUTUKLANDI

Kırıkkale´de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında, gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra, savcılığın itirazı üzerine haklarında tutuklama kararı çıkarılan 9 zanlıdan 2´si daha yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında tutuklama kararı bulunan H.B.T. ve B.Ş´yi kent merkezinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından, cezaevine gönderildi.

DİĞER İSİMLER ARANIYOR

Operasyonda tutuklu sayısı 5´e çıktı, haklarında tutuklama kararı bulunan M.İ, H.U, F.S. ve H.H.P.´nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında 27 Haziran´da düzenlenen operasyonlarda, örgüte üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddia edilen L.Y, M.S.A, Ö.A, K.Ç, R.R.U, H.B.T, H.U, B.Ş, F.S, M.İ, ve H.H.P. gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

TANIDIK İSİMLER

Yakalama ve tutuklama kararı çıkarılan isimler şehrin tanıdık simaları. Kimi iş adamı kimisi ise esnaf. Şehirdeki önemli markaların sahipleri operasyon kapsamında ya aranıyor ya da tutuklanıyor. Kırıkkale birkaç gündür bu konuyu konuşuyor. Özellikle Vali değişikliği ile bu olay gündeme gelmiş gibi görünüyor. Yeni Vali ile operasyonlar başlamış durumda. Öte yandan Sözcü gazetesi dünkü nüshasında Ramazan ayında Bakan Bekir Bozdağ´ın Kırıkkale´de katıldığı iftar yemeğini birinci sayfadan ve manşetten geniş bir haberle verdi.

GAZETELER TOPLANDI

Bu haberde dün tutuklanan B.Ş´nin hakim ile yan yana oturmasına dikkat çekiliyordu. Haberde dikkat çekilen bir başka konu ise Bakan Bozdağ´ın olmasıydı. Haber Kırıkkale´de geniş yankı uyandırdı. Bir şahsın haberi görür görmez sabah erken saatlerde tüm gazeteleri satın aldığı ve okunmasına engel olmaya çalıştığı öğrenildi. Operasyonlara devam edilmesi bekleniyor. Bazı isimlerin yurt dışına çıkış yaptığı bilgileri geliyor. Operasyonun ikinci ve üçüncü dalgasının da geleceği konuşuluyor.

FİRMALARA EL Mİ KONACAK?

Şu anda yakalama kararı çıkan veya tutuklanan isimlerin birinci sırada olduğu, ikinci ve üçüncü dalgada ise ikinci ve üçüncü sıradaki isimlere, yani birinci sıradaki kişilerle teması olanlara uzanılacağı ileri sürülüyor. Bununla beraber Kırıkkale´de cemaate yakın bazı firmalara uzun süredir Maliye baskısı sürüyordu. Şimdi ikinci aşama olarak birkaç firmaya kayyum atanması bekleniyor. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false