Anahtar Kelimeler: Kırıkkale Şehidine ağlıyor

Kırıkkale Şehidine ağlıyor

Kırıkkale Şehidine ağlıyor

Kırıkkale Şehidine ağlıyor

Ateş Kırıkkale´ye düştü

Vezneciler´de, Celal Ağa Konağı Oteli önünde Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. Kimliği belirlenen 6 şehit polisten Emrah Pekdoğan´ın Kırıkkaleli olduğu belirtildi. Şehit Pekdoğan´ın Karşıyaka Mahallesi´nde bulunan baba ocağına acı haber ulaştı.

ATEŞ BİZİ YAKTI

Terör kanlı ve hain yüzünü bir kez daha gösterdi. İstanbul Vezneciler´de, Celal Ağa Konağı Oteli önünde Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. Kimliği belirlenen 6 şehit polisten Emrah Pekdoğan´ın Kırıkkaleli olduğu belirtildi. Şehit Pekdoğan´ın Karşıyaka Mahallesi´nde bulunan baba ocağına acı haber ulaştı.

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ

İstanbul´un Vezneciler semtindeki Şehzadebaşı Caddesi´nde büyük bir patlama meydana geldi. Celal Ağa Konağı Oteli önünde bombalı araçla gerçekleştirildiği açıklanan saldırının hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi´ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi. Patlama sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Ancak bu seslerin saldırının ardından güvenliği sağlamak için havaya ateş açan polislerden geldiği anlaşıldı. Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman Metrosu´nun Vezneciler istasyonunda hizmet verilmedi.

İKİNCİ PATLAMA SESİ

İlk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyulduğu ve bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia edildi. Ancak yetkililer bu patlamanın doğalgazdan değil, kontrollü bir şekilde bomba imha uzmanları tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptı.

ŞÜPHELİ ÇANTA PATLATILDI

Özel kıyafetli bomba imha uzmanı, saldırının düzenlendiği Çevik Kuvvet aracının karşısındaki aracın içinde yer alan çantayı fünyeyle patlattı. Araçta herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı belirlendi. Öte yandan motosikletli polis İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin Saraçhane´deki binası önünde kaza yaptı. Yaralı polis, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı.

VATAN SAĞ OLSUN

İstanbul Vezneciler´de bu sabah meydana gelen patlamada şehit olan Emrah Pekdoğan´ın (22) Kırıkkale Karşıyaka Mahallesi´ndeki baba evine ateş düştü. Üç kardeşten ortancası olan ve bekar olduğu öğrenilen Emrah Pekdoğan´ın şehit haberini alan yakınları Karşıyaka 2249 Sokak´taki baba evine akın etti. Mehmet ve Narişen Pekdoğan´ın çocukları olan şehit Emrah Pekdoğan´ın bir hafta önce akrabasının düğününe katılmak üzere Kırıkkale´ye geldiği öğrenildi. Şehit Pekdoğan´ın 2 yıl önce göreve başladığı ifade edildi. Baba Mehmet Pekdoğan, Allah (cc) terör belasını ıslah etmesi temennisinde bulundu. Acılı baba, "En son oğlumu, dayısının kızının düğününde Kırıkkale´ye geldiğinde gördüm. Vatan sağolsun. Başka ne deyim." dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli