Kırıkkale tarımı Bakan Çelik´e anlatıldı

Kırıkkale tarımı Bakan Çelik´e anlatıldı

Kırıkkale tarımı Bakan Çelik´e anlatıldı

Akıl toplantısına katıldılar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bölge milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşların temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdürleri, üniversite temsilcileri, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla, İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı Konya´da yapıldı.

BAKANLA GÖRÜŞTÜLER

Toplantıda Kırıkkale´yi TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, meclis üyesi Yusuf Bostancı, Kırıkkale Üniversitesi MYO Müdür Yardımcısı Ydr.Doç.Dr. Taşkın Erol ve diğer ilgili STK ve kurum müdürleri temsil etti. İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´e Kırıkkale Tarımı hakkında bilgiler veren Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ?Kırıkkale´de ürün çeşitliği, modern tarım tekniklerinin uygulanması, arazi ve teçhizat ve hayvancılık anlamında önemli mesafe kat etmiş durumdayız. Ürün çeşitliliğinin daha da artması için sulu tarımın önemi ön plana çıkmaktadır. Kırıkkale´de sulu tarımın artırılması konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklerini bekliyoruz. Sulanabilir arazilerimizin artması durumunda Kırıkkale´nin tarım sektöründe ülke ekonomisine daha ciddi katkılar sağlayacağı düşüncesindeyiz? diye konuştu. 

RAKAMLAR YETERLİ DEĞİL

Toplantıda konuşan Bakan Çelik ?İç Anadolu Bölgesi tarım ve hayvancılık bakımından son derece önemli potansiyele sahip bir bölge. Yaklaşık 8 milyon hektar tarım alanı, 4.5 milyon hektar çayır ve mera olmak üzere bu potansiyelin nelere kadir olduğunu bu arazi büyüklüğüyle görmemiz mümkün. Tarla ürünlerinin yüzde 34´ünü, sebze üretiminin yüzde 11´ini, meyve üretiminin yüzde 9´u bu bölgemizde gerçekleştirilmektedir. Türkiye´deki büyükbaş hayvan varlığının yüzde 20´si, küçükbaş hayvan varlığının yüzde 19´u da bu bölgemizde gerçekleşmektedir. Bu rakamlar güzel rakamlar ama yeterli değil? ifadesini kullandı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false