Kırıkkale´de 19 eğitim ve öğretim kurumu kapandı

Kırıkkale´de 19 eğitim ve  öğretim kurumu kapandı

Kırıkkale´de 19 eğitim ve öğretim kurumu kapandı

246 tutuklama!

Kırıkkale FETÖ terör örgütüne yakın olduğu belirtilen 19 eğitim ve öğretim kurumu kapatıldı. Darbe ve sonrasındaki gelişmelerin bilançosu açıklandı.

VALİ BİLGİ VERDİ

Kırıkkale FETÖ´ne yakın olduğu belirtilen 19 eğitim ve öğretim kurumunun kapatıldığını açıklayan Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, gereken işlemlerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Kırıkkale´de 31 emniyet mensubu, 5 deftardarlık personeli, 199 İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, 2 Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, 2 Kırıkkale Polis Okulu, 1 İl Jandarma Komutanlığı, 1 Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, 1 Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve 1 İl Müftülüğü personelinin, görevden uzaklaştırıldığını açıklayan Vali Haktankaçmaz,bu sürecin bundan sonrada devam edeceğini belirterek, "11 hakim savcı tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3 kişi aranıyor. Bu işlemleri bakanlıklarla koordinasyon çerçevesinde yapıyoruz."dedi.

ZOR BİR GÜN OLDU

Bir özel okulun, taahhüdü yerine getirmediği için el konduğunu açıklayan Haktankaçmaz, "Bunlar boş durmayacaklardır. Polisimiz ve askerimiz et ile tırnak gibiler. Gerekenler yapılacak.15 Temmuz günü zor bir gün oldu. Halkımız bunun üstesinden geldi. Bizlerde o gün gerekenleri yaptık. İlimizde siyasi partilerle görüştük. Sabaha halkımızın desteği ile dimdik çıktık."diye konuştu.

MİLLET İRADESİNİ GÖRDÜK

Darbe günü Keskin İlçesinde olduğunu açıklayan AK Parti Milletvekili Abdullah Öztürk, "O gün aziz milletimizin birlikteliğini gördüm. Halkın milli irade ve demokrasi istediğini gördüm. Meydana inenler bunun AK Parti meselesi olmadığını gösterdiler. Olağanüstü Hal, milletimize yapılan bir hareket değildir. Devlet içinde yapılanan terör mensuplarına karşı yapılan bir çalışmadır. Bunu yaparken armut ile elmayı karıştırmayacağız. 1.5 yada 2 ay içinde Olağan Üstü Hali bitirmek için çalışacağız."dedi.

246 TUTUKLAMA

Allah milletimize böyle bir acı yaşatmasın" diyerek sözlerine başlayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir ise, "Milletimiz üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Darbe günü akın akın meydanı doldurdu. Yıllardır siyasetin içindeyim böyle kalabalık görmedim. CHP ve MHP´ye demokrasinin yanında oldukları için teşekkür ederim."diye ifade etti. Kırıkkale´de ayrıca 246 kişinin tutuklandığı bilgisi geldi. 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli