Anahtar Kelimeler: Kırıkkale Cumhuriyet coşkusu

Kırıkkale´de Cumhuriyet coşkusu

Kırıkkale´de Cumhuriyet coşkusu

Kırıkkale´de Cumhuriyet coşkusu

Bayram kutlaması yapıldı

 

Keskin´de davullu kutlama

 

 

 

 

KIRIKKALE´de Cumhuriyet´in 94´üncü kuruluş yıl dönümü hava muhalefeti nedeni ile Kültür Merkezi Salonu´nda kutlandı.

 

KUTLAMA YAPILDI

KIRIKKALE´de Cumhuriyet´in 94´üncü kuruluş yıl dönümü hava muhalefeti nedeni ile Kültür Merkezi Salonu´nda kutlandı. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz törende, "Bu topraklar bizim için canımızdan kutsaldır. Bu güne kadar ne FETÖ´ye ne PKK´ya venede diğer terör örgütlerinin saldırısına bu millet boyun eğmedi, eğmeyecektir" dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile Kültür Merkezi´nde başlayan törende konuşan Vali Haktankaçmaz, şöyle dedi:

 

KUTLAMA YAPILDI

"Cumhuriyet; istiklal ve istikbalimiz için milletçe yekvücut olarak verilen mücadelenin zaferle taçlandırılmasının adıdır. Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu 1071 Malazgirt Zaferi´nden sonra Türk yurdu haline gelmiştir. Her santimetre karesi aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanları ile sulanmış bu topraklar bizim için canımızdan kutsaldır. Bu millet, bu güne kadar ne FETÖ, ne PKK´ya ve ne de diğer terör örgütlerinin saldırısına boyun eğmedi, eğmeyecektir. TBMM´nin 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere emanettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere hedef olarak gösterdiği ´Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak´ için daha çok çalışacağız" dedi.

 

GEÇİT TÖRENİ OLDU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı verdi. Şiirlerin okunması ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı. Kırıkkale Fevzi Çakmak Caddesi´nde askeri ve diğer kurumların hizmet araçlarının geçişi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

 

Davullu kutlama

Kırıkkale´nin Keskin ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yörenin davul ve zurna sanatçıları damga vurdu. İlçede düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü´ne katılan davul ve zurna sanatçıları yürüyüş boyunca Cumhuriyet ve Türk Tarihi ile özdeşleşmiş eserleri sunarak ilçe halkına unutulmaz bir gün yaşattılar. Keskin´deki Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Keskin Kaymakamlığı önünden Halk Eğitim Merkezi´ne kadar düzenlenen yürüyüş sonrası Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen kutlama töreni ile devam etti.Tören sırasında Konuşan Keskin Kaymakamı Muammer Köken, "Farkında Ol Değiştir Projesi kapsamında 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılında Keskin´de ki Abdal Geleneğini unutulmamak adına 29 davul, 29 zurna ve 13 kişilik halay ekibi ile ilçe merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu gibi faaliyetlerle kültürümüzü diri tutmak hedefindeyiz " dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli