Anahtar Kelimeler: Kırıkkale heyecanı

Kırıkkale´de LGS heyecanı

Kırıkkale´de LGS heyecanı

Kırıkkale´de LGS heyecanı

Sınav yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan ve 8´inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği Liselere Giriş Sınavı´nda (LGS) Kırıkkale´de 2 bin 700 öğrenci ter dökerken, aileleri de çocukları için dua okudu.

SINAV YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığınca liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan ve 8´inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği Liselere Giriş Sınavı´nda (LGS) Kırıkkale´de 2 bin 700 öğrenci ter dökerken, aileleri de çocukları için dua okudu.  TEOG´un kaldırılmasıyla ilk kez uygulanan LGS bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 milyon 8´inci sınıf öğrencisi, nitelikli bir liseye yerleşebilmek için sınavda ter döktü.

ÖĞRENCİLER YORULDU

Kırıkkale´de de 8´inci sınıfı öğrencileri, velileri ile sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara geldi. Sınav saatini heyecanla bekleyen öğrenciler, daha sonra kimlik ve arama kontrolünden geçerek sınav salonlarına alındı. En az çocukları kadar heyecanlı olan aileler ise okulun bahçesinde Kur´an okudu, dualar etti. Fen Lisesini kazanmayı hedeflediğini ifade eden öğrenci Veli Uslu, ?İlk sınavım, biraz heyecan var. İnşallah Fen Lisesini tuttururum. Çok çalıştım? diye konuştu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli