Anahtar Kelimeler: Kırıkkale neden yapılmasın

?Kırıkkale´de neden yapılmasın??

?Kırıkkale´de neden yapılmasın??

?Kırıkkale´de neden yapılmasın??

Yılmazer´den yerli otomobil önerisi!

 

?Gelin yerli otomobil üretimi

için birlikte girişim başlatalım?

Avukat Mehmet Yılmazer, son günlerde gündemde olan yerli ve milli otomobil konusunda önemli bir paylaşımda bulundu ve yerli otomobilin Kırıkkale´de üretilmesi için girişim başlatılabileceğini belirtti.

ÖNEMLİ BİR TEKLİF

Yıllardır gündemde olan yerli ve milli otomobil konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Yerli otomobili üretecek babayiğitler belirlendi. Ancak otomobilin nerede üretileceği konusunda bir gelişme henüz yok. Avukat Mehmet Yılmazer, bu konuda bir öneride bulunarak yerli otomobilin bir sanayi şehri olan Kırıkkale´de üretilebileceğini, bunun başta Kırıkkale olmak üzere bölgeye büyük katkısı olacağını söyledi ve girişimde bulunmayı teklif etti.

İŞTE O AÇIKLAMA

Yılmazer paylaşımında şunları söyledi: ?Türk Dil Kurumu, ?babayiğit? kelimesini şöyle tanımlar: 1. Yürekli kimse. 2. Bir girişimde kendine güvenebilecek durumda olan kimse. 3. Güçlü kuvvetli, korkusuz kimse.

Kırık Köyü´nü Kırıkkale yapan topraklarını devlete veren bir babayiğit, Hüseyin Kahya Hiçyılmaz´dı.

Kırıkkale nice babayiğitler gördü. Hala da öyle babayiğitlerimiz var ki?

Bakın, Cumhurbaşkanımız, Türkiye´nin otomobili için bir babayiğit istedi çok babayiğit çıktı. İnşallah Türkiye kendi otomobilini yapacak. Ancak şuna dikkat çekmek isterim. Mesele otomobil yapmak değil. Yani mesele sadece bu olsa dünyada satılık markalardan birini alır ve onun üretimi kolayca yapardık. Mesele orta gelir tuzağından çıkmamıza ve inovasyonda bir noktaya gelmemiz. Cumhurbaşkanımız bu konuyu çok önceden görmüştü. Bunun için adımlar atıldı. Otomobil konusu da böyle. Bu sayede ülkemizde büyük bir sinerji oluşturmak. Zihinsel bir dönüşüm sağlamak. Zekamızla kendi bilgimizi üretmek.

Bunun için yani bu büyük çıkış için en doğru nokta Kırıkkale değil mi?

Türkiye´nin en eski sanayi şehriyiz. Cumhuriyetin kurulmasında ve gelişmesinde emek veren insanların şehriyiz. Üniversitemizle tekno şehrimizle , bulunduğumuz stratejik konumla otomobil üretimi için en doğru konumdayız. Ankara´ya yani bu işin takipçilerine adeta bir adım mesafedeyiz. Her şeyden önemlisi Babayiğitler diyarıyız.

İçimizde nice Hüseyin Kahya Hiçyılmaz´lar var.

O halde Türkiye´nin otomobilinin Kırıkkale´de yapılması için bir girişim başlatalım. Ama hep birlikte. Bütün partiler, stk´lar, iş adamalrımız?herkes ama herkes birleşelim.

Türkiye´nin otomobili Kırıkkale´de yapılsın.

Türkiye, Kırıkkale ile başlamıştı, yeni Türkiye´nin bu büyük başlangıcı da Kırıkkale´de olsun.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli