Anahtar Kelimeler: Kırıkkale yoğun tarfik

Kırıkkale´de yoğun tarfik!

Kırıkkale´de yoğun tarfik!

Kırıkkale´de yoğun tarfik!

Ekipler sürekli mesai yaptı

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Ekipler yoğun tarfik nedeniyle sürekmi mesai halindeydi.

YOĞUN TARFİK YAŞANDI

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Araç yoğunluğu dolayısıyla trafik akışında aksamaların yaşandığı yollarda, karayolları ve trafik ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürdü. Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale-Ankara karayolu Yenişehir Kavşağı´nda trafik ekiplerinin çalışmalarını denetledi. Onar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlaması dolayısıyla yoğun bir araç trafiği olduğunu belirterek Kırıkkale´nin yaklaşık 45 ilin geçiş, 52 ilin bağlantı noktasında, kavşak durumunda olduğunu ifade etti. Seyahat sırasında Emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini vurgulayan Onar, şöyle konuştu:

GÜZEL BİR BAYRAM OLSUN

"Saat 19.00 ile 20.00 saatleri arasında bir saatlik sürede yaklaşık bin 650 araç geçişi oldu. Aynı saatler içerisinden Kırıkkale´den Ankara istikametine de bin 200 araç geçişi oldu. Saatler ilerledikçe araç sayısı da artmakta. Vatandaşlarımız yol çıkmadan önce özellikle araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Genellikle trafik sigortaları ihmal ediliyor. Bunun yaptırılması gerekiyor. Yola çıkınca da başta emniyet kemeri olmak üzere hız sınırına uyarak 2 saate bir mola vermeliler. Trafik personelimizin güzel bir sloganı var. "Hayat garantili trafik sigortası" dediğimiz emniyet kemerini mutlaka takmalarını istiyoruz. Sürücülerimiz kurallara uyduğu takdirde güzel bir bayram geçireceklerine düşünüyoruz."

BAYRAM TEMENNİSİ

Emniyet Müdürü Onar, "Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayolu güzergahlarında yaklaşık 15 trafik ekibimiz görev yapıyor. 10 kilometreye bir ekip görevlendirmek suretiyle trafik kazalarını engellemeye çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliğinin aldığı tedbirlere ek olarak Havacılık Daire Başkanlığı ve Trafik Daire Başkanlığının havadan da trafiği kontrol çalışmaları devam ediyor." ifadesini kullandı. Aileleri ile yola çıkan vatandaşların çocuklarını arka koltukta çocuk koltuğuna oturtmaları gerektiğine dikkate çeken Onar, tüm vatandaşların şeker tadında bir Kurban Bayramı geçirmesi temennisinde bulundu.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false