Kırıkkale´den saatte bin 500 araç geçiyor!

Kırıkkale´den saatte  bin 500 araç geçiyor!

Kırıkkale´den saatte bin 500 araç geçiyor!

Trafik çok yoğundu!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Hafta sonu dönüş çilesi yaşandı.

YOĞUN TRAFİK OLUŞUYOR

Araç yoğunluğu nedeniyle trafik akışında aksamaların yaşandığı yollarda, karayolları ve trafik ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürdü. Yolu açmak için çaba gösteren ekipler, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale-Ankara karayolu Yenişehir Kavşağı´nda trafik ekiplerinin çalışmalarını denetledi. Onar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlaması ve dönüş dolayısıyla yoğun araç trafiği olduğunu söyledi.

ARACINIZIN BAKIMINI YAPTIRIN

Kırıkkale´nin yaklaşık 45 ilin geçiş, 52 ilin bağlantı noktasında, kavşak durumunda olduğunu vurgulayan Onar, şöyle konuştu: ?Saat 19.00 ile 20.00 arasında yaklaşık bin 650 araç geçişi oldu. Aynı saatlerde Kırıkkale´den Ankara istikametinde de bin 200 araç geçti. Saatler ilerledikçe araç sayısı arttı. Vatandaşlarımızın yola çıkmadan önce özellikle araçlarının bakımlarını yaptırması gerekiyor.

EMNİYET KEMERLERİNİ TAKIN

Genellikle trafik sigortaları ihmal ediliyor. Bunun yaptırılması gerekiyor. Yola çıkınca da hız sınırına uyarak 2 saate bir mola vermeliler. Trafik personelimizin güzel bir sloganı var. ?Hayat garantili trafik sigortası´ dediğimiz emniyet kemerini mutlaka takmalarını istiyoruz. Sürücülerimizin, kurallara uyduğu takdirde güzel bir bayram geçireceklerini düşünüyoruz.?

HER 10 KİLOMETREYE BİR EKİP

Onar, aileleriyle yola çıkan vatandaşların çocuklarını arkada ?çocuk koltuğuna? oturtmaları gerektiğini kaydetti. Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayolunda yaklaşık 15 trafik ekibinin görev yaptığını bildiren Onar, ?10 kilometreye bir ekip görevlendirmek suretiyle trafik kazalarını engellemeye çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliğinin aldığı tedbirlere ek olarak Havacılık ve Trafik Daire başkanlıklarının havadan da trafiği kontrol çalışmaları devam ediyor.? bilgisini verdi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli