Kırıkkaleli çiftçilere Tarsim´i anlattılar

Kırıkkaleli çiftçilere  Tarsim´i anlattılar

Kırıkkaleli çiftçilere Tarsim´i anlattılar

Tarsim bilgisi verildi

Tarımda risk kontrolü amacıyla düzenlenen kanun ile oluşturulan Tarımsal Sigortalar Havuzu (TARSİM) Kırıkkaleli çiftçilere tanıtıldı.

TARSİM TOPLANTISI

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından müdürlük binasında düzenlenen toplantıda TARSİM  Ankara Bölge Müdürü  Murat Kaya, hazırladığı sunumla tarımsal sigorta sistemlerini çiftçilere anlattı. Kaya, "TARSİM uygulamalarına göre geniş kapsamlı tarife kapsamında 5 bin lira sigorta bedelindeki bir süt sığırı için yıllık 250 lira prim karşılığında sigorta yaptırılabiliniyor. Aynı kapsamda işletmesinde 5 ile 20 hayvan arasında erkek besi sığırı bulunan bir işletmecinin hayvan başına 8 bin lira sigorta bedeli karşılığında ödeyeceği miktar, 3 Aylık hayvanlar için hayvan başına yıllık 116 lira iken 12 aylık hayvanlar için hayvan başına yıllık 228 lira olarak hesaplanıyor.

NASIL FAYDALANILIR?

Benzer şekilde işletmesinde 10 ve üzeri küçükbaş hayvanı olan bir işletmeci hayvan başına 600 lira sigorta bedeli için hayvan başına yıllık 24 lira prim ödeyerek sigortadan faydalana biliyor. Bu prim sigorta kapsamının daraltılması istenirse hayvan başına 1,5 lira prim oranına kadar düşebiliyor. Ayrıca 100 adet arılı kovanı olan bir sabit arıcılık işletmecisinin 22 bin 500 lira sigorta bedeli karşılığında ödemesi gereken prim 101 lira olarak hesaplanıyor" dedi.

TARIM GELİŞTİRİLECEK

Toplantıda konuşan  Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, tarımsal üretimin ve üründe kalitenin ancak işletme anlayışı içerisinde ve yenilikçi bakış açısına sahip bir yaklaşım ile sağlanabileceği bir konjonktürde yaşanıldığını belirterek, işletmesinde risklerini doğru analiz eden, üretimden pazarlamaya kadar her aşamayı planlayan çiftçiler ile  Kırıkkale´de tarımın hak ettiği yere ulaşacağı vurgusunu yaptı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli