Kırıkkale´ye 1 milyar dolarlık enerji üssü

Kırıkkale´ye 1 milyar dolarlık enerji üssü

Kırıkkale´ye 1 milyar dolarlık enerji üssü

Önemli bir yatırım oldu

Kırıkkale´ye yapılan ve 1 milyar dolara mal olan Kombine Çevrim Enerji Santrali, Türkiye´nin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 2,5´ini karşılayacak.

BÜYÜK BİR YATIRIM

Kırıkkale´ye yapılan ve 1 milyar dolara mal olan Kombine Çevrim Enerji Santrali,  Türkiye´nin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 2,5´ini karşılayacak.  Kırıkkale´nin  Yahşihan İlçesi  Kılıçlar Belediyesi sınırları içerisine yapılan Kombine Çevrim Enerji Santralinin açılışı,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan´ın telekonferans yoluyla katılımıyla gerçekleşti. Yapılan santral ile doğalgaz üzerinden elde edilen enerji ile ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde iki buçuğunun karşılanması hedefleniyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış sırasında yaklaşık 1000 megawat güce sahip yatırımın önemine dikkat çekti ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

YATIRIM AÇIKLAMASI

ACWA Power ve  Samsung C&T ortaklığıyla yapılan 1 milyar dolarlık yatırıma dair açıklamalarda bulunan ACWA Power  Türkiye CEO´su Abid Hussaim Malik, "Çok yüksek kaliteli ve çok yüksek etkinliğe sahip bir tesis inşa ettik. Bunu ancak tabii yerel ortaklarımızın başarısıyla gerçekleştirebilirdik. İnşaat sırasında iki binden fazla mühendis bu tesiste çalıştı. İnşaatı tamamlamak için şu anda da operasyona başladığımız günden beri son derece verimli bir çalışma yürütüyoruz" dedi.Ayrıca düzenlenen açılış törenine  Kırıkkale Valisi M.  İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı,  AK Parti  Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, NOMAC  Türkiye Genel Müdürü Kürşat Büyüktuğrul, ACWA Power Genel Müdürü Thamer Al Sharhan katıldı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli