Anahtar Kelimeler: KIRIKKALE MÜJDE

KIRIKKALE´YE 5 MÜJDE

KIRIKKALE´YE 5 MÜJDE

KIRIKKALE´YE 5 MÜJDE

Bakan müjdeler verdi!

Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Kırıkkale´ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırıkkale´ye müjdeler verdi. Kırıkkale Üniversitesi Hayvan Hastanesini hizmete açan Bakan Fakıbaba ?Valimiz ve Milletvekillerimizin bizden talepleri olmuştu. Damızlık hayvan yetiştirme merkezi, Bitkiler Tıpbi arınma tesisi, Gezici hayvan bakım aracı, Uygulama araştırma çiftliği ve Keskin´de hayvan yetiştirme merkezi Kırıkkale´ye şimdiden hayırlı olsun? diye konuştu.

5 YENİ YATIRIM SÖZE VERDİ

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi ve KOP idaresi işbirliğinde organize edilen ?Buzağı Kayıpları Sempozyumu´ Kırıkkale´de başladı. 2 gün sürecek ve çeşitli eğitimlerin verileceği sempozyumun açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba bir yandan sempozyumun öneminden bahsetti, diğer taraftan Kırıkkale´ye yapılacak yatırımların müjdesini verdi. Bakan Fakıbaba ?Bölgede ilk olan Kırıkkale´nin Hayvan Hastanesini bugün hizmete açıyoruz. Valimiz, Milletvekillerimiz ve diğer yöneticilerimizin Kırıkkale için bizden talepleri olmuştu. Damızlık hayvan yetiştirme merkezi, Bitkiler Tıpbi arınma tesisi, Gezici hayvan bakım aracı, Uygulama araştırma çiftliği, Keskin´de hayvan yetiştirme merkezini yapacağız. Şimdiden Kırıkkale´ye hayırlı uğurlu olsun? ifadesini kullandı.

BİZ HEP BURALARDA OLACAĞIZ

Kırıkkale Üniversitesi mavi salonda yapılan Buzağı Kayıpları Sempozyumunun sonuçlarından azami şekilde yararlanacaklarını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, sadece kendisinin değil, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da 2018 yılını tarım yılı, buzağı ölüm oranını düşürme yılı, mera yılı ilan ettiğini belirtti. Fakıbaba, bundan sonra sahada bakanlığın 26 saha koordinatörü olacağına dikkati çekerek, "Sağlık Bakanlığında olduğu gibi. Bize bilgi akışı çok daha hızlı gelecek. Biz hep buralarda olacağız. Belki hiç davet etmeden Kırıkkale´de olacağım. 26 tane kalkınma ajansının olduğu yerde koordinatörlerimiz olacak, beraber olacağız, beraber üreteceğiz, beraber proje yapacağız. İşbirliğimiz olacak." diye konuştu.

TOPLUM HEKİMLİĞİ GELİYOR

Buzağı ölüm oranlarının düşürülmesini çok önemsediğinin altını çizen Bakan Fakıbaba, ?500 bin buzağı. 500 bin buzağının 250-300 binini kurtarsak, daha hiçbir şey yapmasak bile, 3 sene içerisinde zaten 1 milyon hayvan açığımız var, onu kapatmış oluruz. 5 milyon 500 bin anacımız var, biz bunlardan elde edeceğimiz buzağıların ölümlerini azaltacağız. Üniversitelerle ele ele vereceğiz. Veteriner, teknisyen arkadaşlarımızla başaracağız. İnşallah buzağı ölüm oranlarını düşüreceğiz. Kararlı olmak önemlidir. Bir şey yapıyorsanız kararlı olacaksınız. Ne yapıp yapıp, öyle ya da böyle buzağı ölümlerini azaltacağız. 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşılar bedava yapılacak. Aşı yapan veteriner arkadaşların emeklerinin arkasındayım. Buzağılar bize ait. Ben o yavruların evelallah bakanıyım. O yavrulara bakmasam neye bakacağım. Onlar bizim kontrolümüzde, veteriner hekimlerin kontrolünde olacak, o çiftçi aileler bizim ailelerimiz. O ailelere koruyucu toplum hekimliği getirilecek. Önce bakanlığımızda çalışan veteriner hekim arkadaşları çalıştıracağız. Yetmezse, üniversitelerden mutlaka hizmet alacağız. Buna hazırlıklı olun." Sözlerine yer verdi.

TÜRKİYE İYİYE GİDİYOR

Bakan Eşref Fakıbaba, morallerin çok iyi olması gerektiğini belirterek, "Türkiye iyiye gidiyor. Ne olursa olsun. Siz bakmayın, başkaları ´falan filan oldu´ diye konuşuyorlar. Gerçekten sadece Türkiye´nin değil, Müslüman aleminin başında olması gereken bir lider var. Allah´ın izniyle çok büyük mesafeler kat ettik, etmeye devam edeceğiz. Morallerimiz, tarımda da sanayide de ulaşımda da iyi. Yarından umutlu olmamız lazım. Yarından umutlu olun genç arkadaşlar. Gerçekten müthiş bir Türkiye geliyor? dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz ve Milletvekili Ramazan Can birer konuşma yaparak sempozyumun öneminden bahsetti. Sempozyumun açılış törenine, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan ile çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri katıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false