Anahtar Kelimeler: Kırıkkale büyük destek

Kırıkkale´ye büyük destek

Kırıkkale´ye büyük destek

Kırıkkale´ye büyük destek

Destek açıklaması

 

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, "KOP Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında 6 projede, 1 milyon 810 bin liralık destek alacaklarını söyledi.

 

DESTEK SAĞLANDI

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, "KOP Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında 6 projede, 1 milyon 810 bin liralık destek alacaklarını söyledi. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada Konya Ovası Projesi (KOP) Kalkınma İdaresi Başkanlığınca 2018 yılında yayınlanan "KOP Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı"na Kırıkkale´nin ilk kez dahil edildiğini belirtti. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 14 proje ile programa başvurduklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

 

BİLGİ VERİLDİ

"KOP İdaresince yapılan değerlendirme sonucunda 6 projemizin destekleneceği açıklanmıştır. Projelerimizin sözleşmeleri imzalanmıştır. Toplam bütçesi 2 milyon 500 bin lira olan projelerimizin 1 milyon 810 bin liralık kısmı desteklenecektir. Projelerimizin konuları, örtü altı yetiştiricilik, koyunculuk, çayır-mera ıslahı ve arıcılıktır. KOP İdaresine sunduğumuz projelerimizle ilimizde kırsal alanda yaşayan ve dezavantajlı gruplar içerisinde olan üretici ve çiftçilerimizin öncelikleri göz önünde bulunduruldu. Projeyle kırsal alanda sosyo-ekonomik dezavantajları avantaja dönüştürmek, etkin ve güçlü bir üretim yapısı oluşturmak, istihdam düzeyini yükselterek gelir düzeyini ülke ortalamasının üzerine çıkarmak amaçlanıyor."



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli