Anahtar Kelimeler: Kırıkkale jest olur

Kırıkkale´ye jest olur!

Kırıkkale´ye jest olur!

Kırıkkale´ye jest olur!

Birlik için önemli gelişme

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale´ye istenen zırhlı birlikler için açıklamalarda bulundu. Kırıkkale´deki birlik harekatı da ulusal basına haber olmaya başladı.

BAŞBAKAN´DAN İSTEDİ

Hürriyet Gazetesinin haberine göre Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık´tan Mamak Muhabere Okulu´nun Kırıkkale´ye taşınmasını istedi. Ramazan Can, Kırıkkale´den taşınan askeri birlik ve nüfus ortalamasına göre en çok Şehit veren il olmamızı da söyleyerek Başbakan Binali Yıldırım´dan Kırıkkale´ye askeri birlik talebinde bulundu.

İŞTE O HABER

Hürriyet Gazetesinde konuyla ilgili olarak yayınlanan haber metni şu şekilde:  ?Hükümetin, şehir merkezlerinde kaldığı gerekçesiyle taşıma kararı aldığı askeri birliklere ilk gönüllü talip çıktı. Askeri birliği olmayan illerde bu yönde hareketlilik yaşanırken, Kırıkkale, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık´ın ?1 ay içinde taşınacaklar? dediği birlikler arasında yer alan Mamak Muhabere Okulu´na resmen talip oldu. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık´a bu taleplerini ilettiklerini belirterek, özetle şunları söyledi:

KIRIKKALE´YE JEST OLUR

?Eskiden ilimizde 9. Zırhlı Tugay vardı. Ancak 2000´li yılların başında taşındı, biz mağdur olduk. Şu anda bu tugayın arazisi boş. Buraya taşınacak askeri birliğin gerekli altyapısı da bulunan arazisi hazır, hemen yarın gelip yerleşebilirler. Aslında biz, Etimesgut´taki zırhlı birliği istiyorduk, ama bu birlik için arazimiz yeterli değil. Ancak Mamak Muhabere Okulu için arazimiz yeterli. Bu talebimizin karşılanması, nüfusuna göre en fazla Şehit veren il olan Kırıkkale´mize de bir jest olur.? 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli