Kırıkkale´ye yeni kültür merkezi

Kırıkkale´ye yeni kültür merkezi

Kırıkkale´ye yeni kültür merkezi

Konuyu görüştüler

Makamında Kırıkkale heyetini kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Kırıkkale Kültür Merkezinin 2018 yılı bütçesine dahil edildiğini söyledi.

KIRIKKALE HEYETİNİ KABUL ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ve Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ile bir süre görüştü. Ziyarette Kırıkkale´ye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak yatırımlar ele alandı. Kırıkkale´nin yeni bir Kültür Merkezi talebinin karşılık bulduğunu söyleyen Bakan Kurtulmuş, çalışmaların kısa zaman içerisinde başlayacağına dikkat çekti.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Turizm altyapısı ve kültür merkezlerine desteklerinin devam ettiğine dikkati çeken Bakan Kurtulmuş, turizm altyapısının desteklenmesi için yerel yönetimlere 136,2 milyon lira destek sağlandığını söyledi. Çevreye duyarlı 226 turizm tesisine bu yıl içerisinde 20 milyon lira enerji desteği sağlandığını aktaran Bakan Kurtulmuş, yıl sonuna kadar İzmir Bornova, Sinop ve Kırıkkale´de kültür merkezlerinin faaliyete geçeceğini bildirdi. Bakan Numan Kurtulmuş, 2018´de 9 kültür merkezini daha tamamlayacaklarına işaret ederek, kamu kurum ve kuruluşlarının kültür merkezi projelerine de 15,6 milyon lira destek verildiğini aktardı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false