Anahtar Kelimeler: Kırıkkale unutmayacağız

?Kırıkkale´yi unutmayacağız?

?Kırıkkale´yi unutmayacağız?

?Kırıkkale´yi unutmayacağız?

 

Vali için veda yemeği

1 Mayıs 2016 tarihinde yaş haddinden emekli olacak Vali Ali Kolat onuruna Mersan Congresium Salonunda veda yemeği düzenlendi. Vali Kolat düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada Kırıkkale´yi hiçbir zaman unutmayacağını ve güzel hizmetler yaptıklarını ifade etti.

VEDA YEMEĞİ PROGRAMI

Düzenlenen veda yemeğine; Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve eşi Aynur Kocaoğlu, Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcılarımız Rıfat Ata, Osman Akbaş, Mehmet Yıldız, Dr. Ayhan Özkan, Abdullah Aslaner ve Mehmet Ünal, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Başkanları, Meclis Üyeleri, Kurum Müdürleri, Meslek Odaları Başkanları ve temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Mensupları, esnaf ve iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

YOĞUN KATILIM OLDU

Programda ilk önce Vali  Ali Kolat´ın özgeçmişi okundu. Kırıkkale deki görevi süresince yaptığı hizmetler slayt eşliğinde sunuldu. Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Vali Ali Kolat´ın Kırıkkale de görev yaptığı süre boyunca devlet ile vatandaşı kaynaştırarak, birlik ve beraberliği sağladığını, ilimizde eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye kadar birçok alanda önemli yatırımlara imza attığını belirterek, bundan sonraki hayatında huzur ve mutluluklar diledi. Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır, Vali Ali Kolat´ın Kırıkkale´ye önemli hizmetler sunduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti.

GÜZEL HİZMETLERİMİZ OLDU

Vali  Ali Kolat ise tüm davetlilere teşekkür ederek yaptığı konuşmada; ?Öncelikle böyle güzel bir akşamda sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. 41 yıl devletin çeşitli kademelerinde görev aldım. Ben Kırıkkale dönemimi biraz ustalık dönemi gibi görüyorum. Ama kendimi de çok şanslı hissediyorum. Gerçekten de Cenab-ı Allah bana tahminlerimin üstünde imkân ve makam verdi. Allah´a çok şükür sizlerle tanışma fırsatım oldu. Kırıkkale de bulunduğum dönem içerisinde sizlerle beraber güzel hizmetlerimiz oldu. Tabi ki hükümetimizin, devletimizin ve siyasilerimizin bizlere çok büyük katkıları oldu. Benim şansım bu dönemi huzur ve güven içerisinde birlikte götürdük. Benim dönemim de çok güzel eserler ortaya çıktı. Bu yapılanların hepsinde sizlerin ve vatandaşların emeği var.

ALLAH RAZI OLSUN

Yani siz iyi niyetle, samimiyetle, dürüstlükle, insanları ötelemeden ve yargılamadan, adalet ve dürüstlük içerisinde hareket ederseniz inanın başarı kendiliğinden gelir. Burada bizim güzel dostluklarımız oldu. Geriye dönüp baktığımda hayatımda çok güzel izler görüyorum. Ben vatandaşla çok rahat diyalog kurabiliyorum. Mesela pazarda gezdiğim zaman tezgâhın arkasına geçer mal satarım. Tabi bu işin bide Sivas cephesi var. Sivas Valiliğim sırasında da vatandaşlarla çok güzel diyaloglarım oldu. Ayrıca Emniyet Teşkilatında benim 21 yılım geçti. Orada da beni çok severler. Emniyete de çok güzel çalışmalarımız oldu. Ama en çok yıprandığımız, üzüldüğümüz zamanlar ise şehitlerimizin geldiği zaman oldu. İnanın o kadar acze düşerdik ki o aileye ne anlatırız, ne söyleriz, yani söyleyecek laf bulamazdık. Sadece sarılırdık. Memleketimiz çok güzel. Biz tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu ülke için her türlü fedakârlığı yapıyorlar ve yapmaya da devam ediyorlar. Dolayısıyla şehitlerimize ve onların yakınlarına şükran borçluyuz. Allah onlardan razı olsun? diye konuştu

KENDİMİ MUTLU HİSSEDİYORUM

Kırıkkale´de güzel dostları olduğunu belirten Kolat, ?Burada herkesle güzel dostluklarımız oldu. Tüm daire müdürlerimizle ayrı bir dostluğumuz var. Siz iyi olursanız herkes iyidir. Önemli olan insanlardaki iyilik tarafını bulabilmektir. Allah hepinizden razı olsun. Ben şahsen kendimi mutlu hissediyorum. 41 yıl bu millete, bu memlekete elimizden geldiği kadar hizmet ettim. Bütün beklentimiz bir Allah razı olsun demeleriydi. Önemli olan Allah´ın rızasını kazanmak.  Cenab-ı Allah cinleri ve insanları kendisine ibadet etsinler diye yaratmıştır. Cenab-ı Allah ?İbadetiniz yoksa ne kıymetiniz var? diyor.

HAKLARIMIZ HELAL OLSUN

Bizde verilen bu nimetlerin gereğini yerine getirmeye çalıştık. Bezen görev gereği üzmüş ve kırmış olabiliriz. Ama şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum ki, nefsim dolayısıyla, kimseyi üzüp kırmadım. Bir kırgınlık olduysa görevden dolayı olmuştur. Bu vesileyle, herkesten haklarını helal etmesini istiyorum. Benim ve Hanımefendi açısından haklarımız helal olsun. Kırıkkale Ankara´ya yakın. İnşallah gidip geliriz. Dostluğumuz devam edecek. Ben hepinize, meslektaşlarıma ve çalışma arkadaşlarıma, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Özel Sektör Kuruluşlarına herkese teşekkür ediyorum.? dedi. Konuşmalardan sonra Val  Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat Hanımefendi, günün anısına pasta kestiler. Vali Kolat ve İlksen Kolat daha sonra davete katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli