Kırıkkale'yi yeniden inşa etmek için geliyoruz”

 Kırıkkale

Kırıkkale'yi yeniden inşa etmek için geliyoruz”

 

MHP adayları gazetecilerle buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayları Seyit Ahmet Göçer, Halil Öztürk, Merih Karayol, İl Başkanı Erdal Baloğlu, Merkez İlçe Başkanı İlyas Canöz parti yöneticileri basın mensupları ile bir araya geldi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erdal Baloğlu geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından okunan seçim beyannamesi hakkında geniş bilgi verdi

Beyannamesi anlatıldı

MHP'nin seçim beyannamesini açıklamasının ardından parti yöneticileri ve milletvekili adayları basın mensupları ile bir araya gelerek beyannamenin neler içerdiğini anlattılar. MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu seçim beyannamesinde bulunan maddelerin toplumun büyük bir kesimi ilgilendiren ve sorunların çözümü noktasında önemli gelişmelere yer verildiğini söyledi. Baloğlu Seçim beyannamemiz toplumun her kesimine yaymak için ve bilgi sahibi yapmak için çalışma içinde olacağız. Bu toplantı çalışmamızın ilk ayağı. Daha sonra ilimizde çeşitli bölgelere stantlar açarak halkımızı bilgilendireceğiz. Seçim beyannamemizin özeti hırsızlığı yolsuzluğu kesip bu kaynağı vatandaşa hizmet olarak aktarmak. Bun 7 Haziran seçimlerinden sonra Kırıkkale'ye de göreceksiniz. Kırıkkale'yi yeniden inşa etmek için geliyoruz” şeklinde konuştu.

Kırıkkale sahipsiz değil

MHP birinci sıra Milletvekili adayı Seyit Ahmet Göçer seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Göçer yaklaşık üç aydır gece gündüz bir çalışmanın içine girdikleri adaylık açıklamasından bu yan Kırıkkale'nin tüm ilçelerini kasabalarını ve köylerini büyük bir kısmını gezdiklerini belirtti. Göçer bu çalışmayı yaparken de iktidar partisi gibi devletin hiçbir imkanından yararlanmadan yaptıkların söyleri. Göçer Ben il başkanı olduğum dönemde yaptığımızı seçim çalışmalarında gördüğüm manzaradan daha güzel bir manzara gördüm. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızın iktidarın 13 yıldır vaatten başka hiçbir şey yapmadığını söylüyorlar. MHP'ye olan sevgilerini  ve desteklerini dile getiriyorlar. Bundan sonraki dönemde de seçim beyannamemiz de yer alan maddeleri vatandaşlarımıza anlatacağız. Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Kırıkkale'nin sahipsiz olmadığını göstereceğiz. Bu seçim diğer bir yandan ülkeyi bölmek isteyenlerle ülke bütünlüğünü isteyenlerin seçimi olacak” dedi.

Vatandaş bunlardan bıktı

MHP ikinci sıra Milletvekili adayı Halil Öztürk yaptığı değerlendirmede AKP'nin seçim beyannamesinin başkanlık sistemi ve yeni Türkiye adı altında kurulduğunu ve vatandaşı ilgilendiren vatandaşın doğrudan sıkıntınsa çözüm bulacak bir vaadinin de olmadığını söyledi. Öztürk Yeni Türkiye demek bölünmek ülkenin üniter yapısını dağıtmak, başkanlık sistemi de korku İmparatorluğunu da devam ettirmek vatandaşı sindirmek demek. Vatandaş bunlardan bıkmış durumda. Vatandaş kendisini doğrudan ilgilendiren sorunlarına çözüm üretecek şeyler istiyor. MHP'nin seçim beyannamesinde bu konular en ince detayı ile var” şeklinde konuştu.

Atalay pasta-börek yedirdi

Öztürk Kırıkkale'de yapılan Güçbirliği  toplantılarına atıfta bulunarak hiçbir sorununu çözülmediğini, hiçbir yatırımın yapılmadığını söyledi ve Beşir Atalay Başbakan Yardımcısı idi. Güçbirliği toplantılarına ne gerek var? Çağırır bir uzman kadroyu Kırıkkale Valiliği ile bir çalışma yapılır. Yapılacak ne iş ise fizibilitesi yapılır, altı ay içinde temeli atılır, bir veya iki sene içinde faaliyete geçer. Tam dört sene boyunca Atalay Kırıkkale yöneticilerine pasta börek yedirmekten başka bir şey yapmamıştır. Biz MHP iktidarında insanlarımıza 4-5 bin kişinin çalışacağı iş yerlerini ilimize getirmek için çaba göstereceğimizi söylüyoruz. Vatandaşımız işsiz iş istiyor. Geçim sıkıntısından kurtarmak istiyor. Derdi bu. Şimdi soruyorum AKP iktidarı Kırıkkale'ye ne verdi” dedi.

Siyaset din ekseninden çıkmalı

MHP Milletvekili adayı Merih Karayol toplantıda Genel başkan Devlet Bahçeli'ye söz verdiğini, Kırıkkale'den en az üç milletvekili çıkartacaklarına inandığını söyledi. Çalışmalarda vatandaşların ilgisi dolayısıyla şevkinin bir kat daha arttığını belirten Karayol MHP iktidarı ülke için şart. İlimiz içinde şart. AKP iktidarını sefalete sürüklediği milletimizin kurtuluşu MHP olacak. AKP artık din eksenli siyaseti bir kenara bırakmalı. Bakın ilimizde yapılan Nur Cami AKP iktidarını çabaları ile mi yapıldı? Sadece hayırsever vatandaşlarımızın destek ve çabaları ile yapıldı. Bunu bile kendi iktidarlarının eseriymiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Açılışına Cumhurbaşkanı davet ediyorlar. Bu algı artık sona ermeli. Siyaset din ekseninden çıkmalı. Hizmet eksenine topluma fayda eksenine girmeli” şeklinde konuştu.

İşte MHP'nin vaatleri

Toplantıda MHP'nin seçim beyannamesi ve seçim vaatleri anlatıldı. İşte MHP'nin seçim vaatleri:

Terörün ve bölücülüğün kökü kurutulacak

Asgari ücret net 1400 TL olacak, desteklerle 1750 TL'yi bulabilecek, asgari ücret üzerinden vergi alınmayacaktır.

Asgari ücretlilere büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği verilecektir.

Yardıma ihtiyaç duyan ailelere 700 TL aile desteği

Evi olmayan muhtaç ailelere her ay 250 TL kira desteği verilecektir.

Yardıma muhtaç ailelere "hilal kart" ile ihtiyaçlarını kendileri karşılama olanağı,

 

Aylık 200 kilowatt saatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde yetmiş beş indirim uygulanacak.

Vatandaştan kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli gibi tüketime bağlı olmayan bedeller alınmayacaktır.

Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya geçirilecektir,

Emeklilere mart ve eylül aylarında 1400`er lira olmak üzere yılda iki asgari ücret tutarında emekli destek ödeneği verilecektir.

Sağlık hizmetlerinden alınan ek ücret ve katılım payları kaldırılacak

Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikler giderilecek

Emekliler için banka promosyonu alabilmeleri temin edilecektir,

65 yaş aylığı 300 TL'ye çıkartılacaktır.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık son bulacak, şiddete maruz kalan kadınlarımız için mahkeme harç ve masrafları kaldırılacaktır,

Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için borçlanma hakkı verilecek.

Çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmaları sağlanacaktır.

Girişimci kadınlarımıza yüzde ellisi hibe olmak üzere finans desteği sağlanacak,

Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacaktır,

Şoför esnafının yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacak,

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnaflarımıza vergisiz akaryakıt verilecektir.

Esnaf ve sanatkarların emekli aylıklarından destek primi kesilmeyecektir.

AVM yasası küçük esnafında hakları korunacak şekilde tekrar düzenlenecektir.

Üniversitede okuyan öğrencilerimize 10 bin TL'ye kadar yüksek öğrenim kuponu verilecek.

O evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere 10 bin TL tutarında 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi verilecektir.

Gazilerin şehit yakınlarının öncelikli işe yerleşmeleri ve gazilerin 3600 günde emekli olabilmeleri sağlanacaktır.

Şehit yetimlerine iş hakkı verilecek, istemeleri halinde anne ve baba mesleğine doğrudan girişi sağlanacak.

Tarım alanında mazot gübre ve yem üzerinden alınan vergiler kaldırılacak, çiftçiye mazot 1 lira 75 kuruş olacaktır.

Et süt ve tarım ürünlerinde garanti fiyat uygulaması yapılacak,

Çiftçi borçları için borç sarmalından çıkış projesi uygulanacaktır.

Kamuda eşit değerde iş yapan eşit maaş alacak,

Şube müdürleri ve müdürlerin ek göstergesi 3000, öğretmenlerimizin ve emniyet personelinin ek göstergesi 3600 olacaktır,

Öğretmenlerimizin ek ders ücretleri ve eğitim öğretim tazminatları yükseltilecektir.

Atanmayı bekleyen öğretmenlerimiz kademeli olarak atanacak, öğretmensiz eğitim kurumu bırakılmayacaktır.

Vekil imam ve müezzinlere kadro verilecek, imam ve müezzini olmayan cami kalmayacaktır.

Kamuda çalışanlara yaptıkları işlere göre yıpranma payı verilecektir.

Astsubayların intibakları yapılacak, uzman jandarma ve erbaşların mağduriyetleri giderilecektir.

Büyükşehir sınırını mülki sınır yapan düzenleme kaldırılacaktır. Kapatılan belde belediyeleri, özel idare ve köyler yeniden kurulacak.

Muhtarların il genel ve belediye meclisinde temsili sağlanacaktır.

MHP Türkiye`yi yeniden inşa etmeye geliyor.

Baloğlu, Adalet, yolsuzlukla mücadele, kamu yönetimi ve kamu çalışanları, ekonomik hedef ve politikalar, bilgi ve iletişim, sanayi ve KOBİ, enerji, ulaştırma, tarım, bölgesel kalkınma, esnaf, işsizlik ve yoksullukla mücadele, gaziler yaşlılar engelliler, emekliler, aile kadın ve çocuk, eğitim, gençlik ve spor, kültür ve sanat, sağlık, kentleşme, turizm, güvenlik ve savunma, dış politika ve geleceğin birlikte inşaası alanlarında binlerce çözüm önerileri ile MHP 7 Haziran seçimlerinde yetki istemektedir. İktidar anlayışımız temel görüş ve hedeflerimizin bir kısmını siz değerli basın mensupları ile paylaşmaktan onur duyarım” dedi. 



Zafer ÖNDER
11.05.2015 13:56:54
Seyit Ahmet Göçer mütevazi duruşuyla Kırıkkale halkının gönlünü fethetmiştir. Kutlu yürüyüşünüz mübarek olsun...

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false