Anahtar Kelimeler: Kırsal kalkınmaya destek

Kırsal kalkınmaya destek

Kırsal kalkınmaya destek

Kırsal kalkınmaya destek

Bilgilendirme yapıldı

Tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi ve sezon sonunda rekoltenin artmasına yönelik başlatılan Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında, Kırıkkale´de bulunan çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında (KKYDP) tarıma dayalı ekonomik yatırımlarla ilgili toplantı yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Sırrı Yılmaz; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin, teknik personel ve birçok yatırımcı çiftçiler katıldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Yılmaz, ?Bu Tebliğin amacı doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor? dedi.

ETKİNLİKLER DAHA DA ARTACAK

Yılmaz, ?Kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir? şeklinde konuştu.

BAŞVURU ARALIK AYINDA SON

Yılmaz, program kapsamında destek verilecek yatırım konularında hibeye esas proje gideri üst limiti proje konularına göre farklılık göstermekle birlikte 2 milyon TL olarak belirlendiğini Yatırımcıların başvurularını Tebliğin yayımı tarihinden itibaren (21 Ekim 2016)  kırk beş gün içerisinde 04 Aralık 2016 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden www.tarim.gov.tr adresi üzerinden yapabileceklerini belirtti.

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Tebliğde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda hazırlanan hibe başvurularının İl ve Bakanlık düzeyinde değerlendirilmeleri sonucunda uygun bulunanların programa alınacağını ve hibeye esas proje tutarlarının yüzde 50´sinin hibe desteği olarak program bütçesinden karşılanacak. Hibe Sözleşmesi yapılan yatırımcılar başvuru yaptıkları projelerin 01.12.2017 tarihine kadar bitirmeleri gerektiğini vurgulayarak toplantının özelde Kırıkkale İlimize, çiftçilerimize, Genelde Ülkemiz Hayvancılığına hayırlı olması diliyorum? ifadesinde bulundu. Ayrıca konu ile ilgili olarak Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin Ekonomik Yatırımları Destekleme Programı kapsamında çiftçilerimize geniş kapsamlı bir sunum yaparak çiftçilerimize yönelik bilgilendirme yaptı.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli