?Kitlerdeki taşeronlar göz ardı edildi?

?Kitlerdeki taşeronlar göz ardı edildi?

?Kitlerdeki taşeronlar göz ardı edildi?

Önal tepki gösterdi!

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal bir basın açıklamasında bulunarak, taşerona işçisine kadro çalışmalarında KİT´lerde çalışan taşeronların göz ardı edildiğini söyledi.     Başkan Önal ?Özellikle şehrimizin can damarı olan MKE işçilerinin kadro dışı bırakılması şehrimizde vicdanları fazlasıyla yaralamıştır. İktidar tarafından verilen sözler tutulmamıştır? diye konuştu.

MKE´DEKİ TAŞERON İŞÇİLER

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal ?Bilindiği üzere iktidar partisi AKP tarafından kamu da çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için yasal düzenleme yapılmış ve bu konuda mülakatlar başlatılmıştır. Ancak taşeron işçiye kadro verilmesi konusunda çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname de Kitler de çalışan taşeron işçilere bu hak tanınmamıştır. Özellikle şehrimizin can damarı olan MKE işçilerinin kadro dışı bırakılması şehrimizde vicdanları fazlasıyla yaralamıştır. İktidar tarafından verilen sözler tutulmamıştır. İktidar Partisi milletvekillerinin ise MKE işçilerinin sesini duymamaları dikkatlerden kaçmamaktadır. Partimize gelerek bu yöndeki taleplerini ileten işçilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. CHP iktidarında kamuda çalışan tüm işçilerimize ayrımsız kadro vereceğiz. CHP iktidarında emek sömürüsü son bulacak, alın teri ile çalışanlar, üretenler emeklerinin karşılığını alacaklardır? ifadesini kullandı.

ŞEHİR ESNAFININ DURUMU

Şehir esnafının durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Önal ?Ekonomik olarak da şehrimiz son derece sıkıntılı günler yaşamaktadır. Bir zamanlar şehrimizin en kalabalık caddesi olan Zafer Caddesi nde birçok dükkan aylardır boş halde. Esnafımız dükkan kirasını ödenekte dahi zorluk çekiyor. Esnafımız kredi kartı borçları sebebiyle nefes almakta zorlanıyor. Toprak Mahalle de yıllardır esnaflık yapan hemşerilerimiz ay sonunu dahi getirmekte zorlandıklarını bizlere anlatıyorlar. Tüm bu sıkıntıların sorumluları ise ortalıkta görünmüyor. Günlerdir AKP nin seçilmişleri nerede ne yapıyorlar açıkçası merak ediyoruz. Vatandaşımız da artık AKP milletvekillerinden umudunu kesmiş durumdalar. Ancak kimse merak etmesin vatandaşın içerisinde olan, onların sorunlarını çok iyi bilen bizler umut olmaya devam edeceğiz. Bu karanlık günleri hep birlikte aşacağız. Yoksulluk ve emek sömürüsüne son vereceğiz?.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

?Yine son dönemde bir gece yarısı oldubitti ile getirilen yasa ile seçim mevzuatımızda kapsamlı değişiklikler yapılmıştır. Yaptığımız incelemelerde getirilen yasa ile seçim güvenliği askıya alınmış, seçmen iradesi ise neredeyse yok sayılmaktadır. Dünya siyasi tarihine bakıldığında kaybeden iktidarların hep seçim yasasında değişiklik yapıp iktidarlarını korumaya çalıştıkları ortaya çıkmaktadır. AKP nin yaptığı tamda budur. Ancak AKP-MHP ittifakı tarafından kavga gürültü yapılan bu değişiklik sonun başlangıcı olacaktır. Bizler CHP yöneticileri olarak tek bir oyun dahi yok sayılmaması için tüm hukuki mücadelemizi vereceğiz. Sandıklara sahip çıkacağız. Bu sorumluluk bizlerin en temel görevidir. Tarihi sorumluluğumuzun farkındayız. Ülkemizin aydınlık geleceği için kararlı çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Tüm haksız uygulamalara rağmen 2019 seçimlerinde demokrasiden, hukuk devletinden, özgürlükten yana olanlar kazanacaktır. Tüm hemşehrilerimize bu duygu ve düşüncelerle selam ve saygılarımızı sunarız? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false