Kıyma ve eti kasaptan alın”

 Kıyma ve eti kasaptan alın”

Kıyma ve eti kasaptan alın”

Karafilik'ten önemli uyarı!  

Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, Vatandaşlarımız, hazır kıyma almasın ve et konusunda daha dikkatli olsun. İlimizde bulunan kasaplarda halkımızın sağlığı için hazır kıyma satışı yapılmıyor” dedi.

DİKKATLİ OLUN

Ramazan ayı için alışveriş yapanları Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafillik, hazır kıyma konusunda uyardı. Karafilik, Vatandaşlarımız, hazır kıyma almasın. Etin kilosu 35 TL, hazır kıymanın kilosu ise 33 TL. Halkımız, hazır kıymaların fiyatının düşük olması nedeni ile onları tercih ediyor. Sağlık açısından vatandaşlarımıza zarar verir. Ramazan Ayı'nın yaklaşması nedeni ile alışveriş yapan vatandaşlarımız et konusunda daha dikkatli olsun” dedi.

UCUZ KIYMA SIKINTILI

Hazır kıyma satışı yapan işletmeleri vatandaşlarımız ‘174 Alo Gıda' hattına bildirmeleri gerekir diyen Karafilik, Kırıkkale'deki bazı marketlerde fiyatlar düştük.  Ucuza satılan kıymada ya katkı maddesi vardır ya da ithal ettir. Satılan ithal etlerin yüzde 30-40`ı yağdır. Marketlerde ucuza satılan kıymalar katkı maddeli hazır kıymadır. Vatandaşlarımız kıyma alırken göz önünde hazırlatsınlar. Ucuza satılan kıymalar kesinlikle sıkıntılıdır” şeklinde konuştu.

RENGİNDEN BELLİ EDER

Kıymaya bir şey katıldığının etin renginden anlaşıldığını ifade eden Karafilik, Ette siyahlanma oluyorsa o kıymanın içerisine mutlaka su katılmıştır. Kıymaya su katıldığı gün kıymayı daha parlak yapar ve yağsız görünür. Ancak bir gün ya da iki bekletilince kıymanın renginde siyahlanma olur. Tavuk taşlığı da kıymayı kıpkırmızı yapar, yağsız gösterir. Kelle eti, paça eti de katılıyor. Kıymanın içinde bir şey katıldığı zaman birkaç gün bekleyince kesinlikle renginden belli eder” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli