Anahtar Kelimeler: Kızılay aşure dağıttılar

Kızılay´ya aşure dağıttılar

Kızılay´ya aşure dağıttılar

Kızılay´ya aşure dağıttılar

Türk Kızılayı ve Türkmen Alevi Bektaşi Derneği üyeleri aşure dağıttı

AŞURE PROGRAMI

Türk Kızılayı ve Türkmen Alevi Bektaşi Derneği üyeleri aşure dağıttı. Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, her sene Güvenpark´ta gerçekleştirdikleri aşure dağıtımını iptal etmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Birlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlerin oyunlarını bozmak için Güvenpark´ta yapacağımızı duyurduğumuz aşure dağıtım etkinliğimizi iptal etmek zorunda kaldık. Bizim amacımız bütün insanlarımızın kardeşçe yaşamasına katkı sağlamaktır" dedi.

BİRLİKTE DAĞITTILAR

Türk Kızılayı ve Türkmen Alevi Bektaşi Derneği üyeleri, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği önünde halka aşure dağıttı. Dernek Başkanı Özdemir Özdemir, aşure dağıtımı öncesinde yaptığı açıklamada, "Vakfımız üç yıldır Türk Kızılayı ile Muharrem ayının birinci gününde Hacı Bayram Veli Camii bahçesinde halka açık olarak Muharrem iftar çadırı kurarak, içerisinde büyük faziletleri ve İslam´ın büyük acısı bulunan Muharrem ayını anmaktadır. Muharrem orucumuzun bitiminde de Kızılay Güvenpark´ta mersiyeler ve dualar imamlar okuyarak, halka aşure dağıtımı yapmaktayız" diye konuştu.

ÖZDEMİR7DEN AÇIKLAMA

Özdemir, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Ülkemizin ve coğrafyamızın içerisinde bulunduğu hassasiyetler nedeniyle ülkemizi karıştırmak isteyen şer odakları, emperyalist güçler ve hep karanlıklara saklanan üst akıl maşaları, kuklaları aracılığıyla ülkemizin istikrarını ve coğrafyamızda söz sahibi lider ülke olmasını engelletmek istiyorlar. Ülkemizde çok hassas olan bugünlerde yeni Kerbelalar yaşanmasın dileğiyle bu mübarek Muharrem ayında Güvenpark´ta aşure ikramında bulunmak istedik.

İNSANLIĞIN YANINDAYIZ

Ancak ülkemizde olumsuz hareketler olabileceği düşüncesiyle, birlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlerin oyunlarını bozmak için Güvenpark´ta yapacağımızı duyurduğumuz aşure dağıtım etkinliğimizi iptal etmek zorunda kaldık. Bizim amacımız bütün insanlarımızın kardeşçe yaşamasına katkı sağlamaktır. Bu birliği ve dirliği bozmak isteyen her türlü terör örgütlerine karşı mücadelemiz hep sürmüştür ve bundan sonra da sürecektir. Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi olarak milletimizin, devletimizin ve insanlığın her zaman yanındayız." Konuşmaların ardından Özdemir, dernek üyeleriyle birlikte halka aşure dağıttı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false