Anahtar Kelimeler: KOBİ yeniden nefes alacak

KOBİ´ler yeniden ?nefes´ alacak

KOBİ´ler yeniden ?nefes´ alacak

KOBİ´ler yeniden ?nefes´ alacak

Varlı bilgi verdi

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri son dönemdeki kur artışı ve diğer ekonomik gelişmelerden korumak amacıyla Nefes Kredisi´nde üçüncü faza geçilmesi için çalışma başlatıldı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kobi´lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerçekleştirilecek KOBİ Destek (Nefes) Kredisini üyelerine bugünden itibaren kullandırmaya başladı.

DESTEKTEN FAYDALANABİLECEKLER

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, TOBB öncülüğünde uygulamaya konulan Kobi Destek (Nefes) Kredisi imkânından uygun faiz ve ödeme koşulları ile yararlanabilecekler. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları işbirliği ile uygulamaya giren Kobi Destek (Nefes) Kredisi için başvurular bugün başladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik süreçte oda üyelerinin en önemli sorunlarından birinin finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerinde olan krediler olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle ülke ekonomisinde büyük yer tutan KOBİ´lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere daha önce 2017 ve 2018 yıllarında başarılı sonuçlar elde edilen Nefes Kredisi´nin KOBİ Destek (Nefes) Kredisi adı altında tekrarlanmasına karar verildiğini vurgulayan Varlı bu dönemde TSO üyelerinin odadan alacakları belge ile Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları aracılığıyla bu destekten faydalanabileceklerini ifade etti.

HERKESE HAYIRLI OLSUN

Açıklamasında TSO üyelerinin 50 bin lira üst limitle kullanabilecekleri kredi hakkında detaylar hakkında bilgi veren Varlı, Nefes Kredisinin toplamda 18 ay vadeli olup, bunun ilk 6 ayı anapara ödemesiz (üyeler ilk 6 ay sadece kredi faiz/kar payı ödemesi yapacak) kalanının ise aylık eşit taksitler halinde 12 ayda geri ödeneceğini söyledi. Aylık %1,85 faiz oranıyla kullanılabilecek bu kredilerin değerlendirme sürecinde TSO´nun kredi onayına ilişkin herhangi bir etkisi ve referans olma durumu olmayacağını hatırlatan Varlı, oda üyelerinin KOBİ´lerin Destek (Nefes) Kredisi´ne başvurabilmeleri için öncelikle başvuruda bulunacakları bankaya vermek üzere odadan ?KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir? ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları gerektiğini, bu belge olmadan bankaların talep kabul etmeyeceklerini hatırlattı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerin her türlü sıkıntılarının giderilmesi için var olan tüm imkan ve kaynakları kullandıklarını belirten Varlı, KOBİ´lere nefes aldıracak olan bu uygulamanın hayırlı olması temennisinde bulundu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli