Komisyon tarafından aklandılar!

Komisyon tarafından aklandılar!

Komisyon tarafından aklandılar!

Muhtaç vatandaşlara ait evlerin tadilat ve onarımı için ihale açılması gerekirken, aciliyet bahane edilerek tüm bu işler ihalesiz olarak yapılınca, haklarında Valilik tarafından suç duyurusunda bulunulan komisyon üyeleri, İl Genel Meclisinde oluşturulan ve Habip Altıntop, Hülya Tülay İğde, Zeynel Can´dan oluşan komisyon tarafından aklandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Muhtaç vatandaşlara ait 28 konutun bakım ve tadilatının yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Kılıç ve Mütevelli Heyetini oluşturan Yaşar Çavuşoğlu, Nazife Zerenay ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Görevli Adnan Sarısu´dan oluşan komisyon tarafından denetlenmesi ve hak sahiplerine harcama belgeleri karşılığında ödeme yapılması, bu suretle de onarımın tamamlanması gerekirken, işlerin tamamının yapılmış gibi gösterilip yapılmadığı iddiası üzerine ilgili şahıslar hakkında Valilik tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

SÜREÇ KASIM 2014´TE BAŞLADI

İddialar üzerine İl Genel Meclisi, konuyu Plan ve Bütçe Komisyonuna iletti. Konuyu inceleyen Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri hazırladıkları raporda, tamir ve tadilatlara ilişkin sürecin 2014 yılı Kasım ayında başladığını, söz konusu yapılacak işlerin maliyetlerinin tespiti amacıyla dosyanın 2015 yılı Ocak ayında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderildiği ve burada yapılan maliyet hesaplamalarının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletildiğini belirttiler.

İPTAL BAHANESİ ?ACİLİYET?

Projenin onaylanmasının ardından 2015 yılı Ekim ayında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından, söz konusu tamir ve tadilatların ihale yoluyla yapılması ve bunun için ihaleye çıkılması kararlaştırıldı. Söz konusu iş, ihaleyle yapılması gerekirken, ?aciliyet? söz konusu edilerek ?Barınma Yardımı? şeklinde harcama belgesi karşılığında yapılması kararı alındı. Vali Adına, Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini yürüten Vali Yardımcısı Ayhan Özkan´ın da onayıyla ihale süreci iptal edildi.

YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERİLDİ İDDİASI

Bilahare Nazife Zerenay ve Yaşar Çavuşoğlu´nun Tespit Komisyonuna, Murat Kılıç ve Adnan Sarısu´nun İşleri Denetleme Komisyonuna seçilmesinin ardından yapılan denetimler sonucunda işlerin olması gerektiği gibi yapıldığı rapor edildi. İl Genel Meclisinde oluşturulan komisyona göre ise, özellikle Nazife Zerenay ve Yaşar Çavuşoğlu´nun teknik bilgiye sahip olmadığı, bu yüzden de ortaya çıkan rakamlar hakkında sorumlu olmalarının mümkün olmayacağı belirtildi. Ancak iddiaya göre, yapılan incelemelerde işlerin yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiği için Valilik tarafından haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulan şahısları bundan sonraki dava süreci merak konusu. Davanın ağır cezada devam edebileceği konuşuluyor. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false