Anahtar Kelimeler: Kongre iptal kayyum atanıyor

Kongre iptal, kayyum atanıyor!

Kongre iptal, kayyum atanıyor!

Kongre iptal, kayyum atanıyor!

 

Önemli gelişme!

Şampiyonluğun tadını yaşayamadan mahkemeye götürülen ve çıkar ilişkilerine sokulan Türk Metal Kırıkkalespor, maalesef içler acısı bir hale geldi. Geçtiğimiz hafta yapılan kongrenin ardından usulsüzlük nedeniyle dava açan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal´ın talebine mahkeme karar verdi. Kongrede alınan karar ve faaliyetlerin ikinci bir emre kadar tedbiren durdurulmasına ve kayyum atanmasına karar verildi.

TEDBİREN DURDURULDU

TM Kırıkkalespor sancılı günler yaşamaya devam ediyor. Son 2 aydır yaşanan çekişmelerin sonunda hafta sonu yapılan Kırıkkalespor kongresi, tüm kamuoyu tarafından yakinen takip edilmiş ve büyük yankı uyandırmıştı. Kongrede aday olan Metin Karakuş, yeniden başkan olmuş ve kulübün tüzüğünde bir çok değişiklikler yapılmıştı. Hatta takımın ismi 71 Kırıkkalespor olarak değiştirilmişti. Bütün bu kararların ardından Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, kongrede usulsüzlük ve evrakta sahtecilik yapıldığı iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık konuyu geçtiğimiz Salı günü mahkemeye taşıdı. Dün öğlen saatlerinde de mahkeme açılan davanın kararını verdi.

İŞTE MAHKEME KARARI

Mahkemenin verdiği kararda aynen şöyle denildi; ?Türk Metal Kırıkkalespor (71 Kırıkkalespor) 19 Haziran 2016 tarihinde yapılan derneği olağanüstü genel kurulunda alınan kararların ve faaliyetlerin mahkememizin ikinci bir emrine ve derneğe yasal olarak bir kayyım atanana kadar TEDBİREN DURDURULMASINA karar verilmiş olup, bu hususta mahkememize bilgi verilmesi için gereği bilgilerinize rica olunur.? Ayrıca mahkeme Kırıkkale Valiliği´ne, Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´ne, Türkiye Futbol Federasyonuna ve Amatör Spor Kulüpler Federasyonuna müzekkere yazılmasına karar verdi. Kulüp adına yatırılacak tüm gelirlere de tedbir konuldu.

SUÇ DUYURUSU YAPILMIŞTI

Konuyu mahkemeye taşıyan Mürsel Öcal, 50 delegenin ihraç olduğu ve usulsüz bir şekilde üye kaydı yapıldığını öne sürmüştü. Kongrenin yapıldığı salonun önünde bu usulsüzlüğü mahkemeye taşıyacağını ve alınan her kararın suç olduğunu ifade eden Öcal, o gün söyledikleri mahkeme tarafından verilen kararla ispatlandı. Konu hakkında açıklama yapan Öcal, ?Türk Metal Kırıkkalespor kongresinin usulsüz olduğu mahkeme tarafından sabit görüldü. Bunun akabinde kulübün federasyon gelirlerine harcama yapma yetkisine, banka hesaplarına ve kulüp başkanı Metin Karakuş´un imza yetkisine mahkeme tarafından el konuldu. Bundan sonraki kulüple ilgili her türlü işlemleri atanacak kayyum heyeti yapacak ve kulübümüzü kongreye kayyum götürecek? dedi.

 



Keskinli
26.06.2016 01:29:39
Mürsel öcala sormak isterim lige katılamazsak sen başkan olsan nolacak kırıkkaleyi kırıkkalesporu seviyorsan bunu yapmazdın ayıp be

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false