Koordinatör vekil fırçayı basmış!

Koordinatör vekil fırçayı basmış!

Koordinatör vekil fırçayı basmış!

Neler olmuş neler!

Sonuç Genel Merkezi memnun etmemiş!

Değişim artık kesin gibi!

AK Parti´de referandumda elde edilen sonuç partinin genel merkezini memnun etmemiş görünüyor. Hafta sonu Kırıkkale´ye gelen Koordinatör Milletvekili Halil Özyolcu´nun başta partinin il başkanı ve anakent belediye başkanı olmak üzere hemen herkesi açık bir dille fırçaladığı ileri sürüldü.

KOORDİNATÖR FIRÇAYI BASMIŞ!

Kırıkkale´de AK Parti İl Başkanlığı´nın değişimine kesin gözüyle bakılırken, sadece tarih bekleniyor. Aynı şekilde Belediye Başkanlığı´nda da flaş bir değişim bekleniyor. Bunun ise zamana yayılarak yapılacağı konuşuluyor. Uzun zamandır il başkanlığındaki değişimden bahsediliyordu. Ancak şimdi devreye Belediye´de girmiş oldu. Bunun kesinlik kazandığına yönelik işaret hafta sonu yapılan Danışma Meclisi Toplantısında geldi. Kırıkkale´ye toplantı için gelen Koordinatör Milletvekili Halil Özyolcu´nun hem sonuç ve hem de vekiller-il yönetimi-belediye arasındaki gerginlik nedeniyle hemen herkesi fırçaladığı ifade edildi.

ÖZYOLCU HERKESE KIZMIŞ

İl Başkanı´nın kürsüye çıkarak ?Referandumda Kırıkkale Türkiye genelinde en başarılı beşinci il oldu? demesine kızdığı öğrenilen Özyolcu´nun buna çok kızdığı, belediye başkanının da sıradan çalışmaları büyük işler yapmış gibi anlatmasına sinirlendiği öne sürüldü. Kürsüye çıkan Özyolcu´nun il başkanı ve anakent belediye başkanı başta olmak üzere herkesi fırçaladığı, vekiller-teşkilat ve belediyenin üç ayrı baş haline geldiğini söyleyerek tepkisini dile getirdiği ve genel merkezin görüşlerini yansıtan açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

SONUÇ BAŞARI DEĞİL!

Özyolcu´nun başarılı bulunan referandum sonucu için, ?AK Parti´nin son seçimde Kırıkkale´deki oyu 106 bin iken, referandumda iki partinin desteği ile elde edilen sonuç 103 bin çıkıyor. Bunun neresi başarı?? dediği konuşuluyor. Özyolcu´nun ayrıca herkese kızarak ayrı baş çektikleri, iyi bir çalışma ortaya koymadıkları için sonucun bu şekilde çıktığını vurguladığı iddia ediliyor. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tek başına 106 bin oy almıştı. Referandumda ise MHP ile girilen seçimde iki partinin elde edebildiği oy oranı 103 bin çıktı. Bunun net bir şekilde başarısızlık olduğu vurgulanıyor.

İSTİFA EDECEKLER!

İl Teşkilatının görevden alınmasına veya istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor. 21 Mayıs´ta yapılacak olan partinin genel kongresi öncesinde bu değişiklik bekleniyor. Değişim bu tarihten önce olmazsa kongre sonrasında değişime kesin gözüyle bakılıyor. Şu anda şehirde üç önemli isimle il başkanlığı konusunda görüşmelerin yapıldığı bile belirtiliyor. Belediye için de değişiklik bekleniyor. Belediye başkanının sağlık sebeplerini gerekçe göstererek istifa etmesinin isteneceği iddia ediliyor. İstifa etmemesi halinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınacağı, yerine ise belediye meclisinden bir ismin geçici başkan yapılacağı konuşuluyor.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli