Anahtar Kelimeler: çalıştayı tamamlandı

KOP çalıştayı tamamlandı

KOP çalıştayı tamamlandı

KOP çalıştayı tamamlandı

Projeler masaya yatırıldı

KOP İdaresi görev alanına yeni eklenen Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat´ta düzenlenen toplantı ve çalıştaylarla illerin projeleri, sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

KIRIKKALE´DE BAŞLADI

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, yeni KOP illerini kapsayan 10 günlük KOP Eylem Planı İstişare toplantılarının başarıyla tamamlandığını, yeni illerimizin sorun ve ihtiyaçlarına yönelik birçok projenin bu toplantılar kapsamında ele alındığını söyledi.  KOP İdaresi´nin Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde hazırladığı ve Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde 2014-2018 döneminde yapılacak öncelikli kamu yatırımlarını içeren KOP Eylem Planına, İdare´nin görev alanına 2016 yılında eklenen Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat´ın entegrasyonu çalışmaları devam ediyor. İllerin KOP Eylem Planı´na entegrasyonu amacıyla istişare toplantıları yapılırken proje alanları da yerinde incelendi. İl Valilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantılara, kamu kurum ve kuruluşlarından yönetici ve uzmanlar, özel sektör ve STK temsilcileri katıldı. 5-6 Nisan 2017 tarihleri arasında Kırıkkale´de başlayan çalıştaylar, sırası ile 7-8 Nisan 2017 tarihleri arasında Yozgat´ta, 10-11 Nisan 2017 tarihleri arasında Nevşehir´de ve 12-13 Nisan tarihleri arasında ise Kırşehir ilinde gerçekleştirildi.

YERİNDE İNCELENİYOR

Masa başından değerlendirmeler yerine; bizzat sahaya inerek, sorunları yerinde inceleyerek çözüm önerileri aradıklarını kaydeden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı,  bölge illerimizin sorunlarının giderilmesi kadar fırsat ve potansiyellerinin ortaya konulmasına yönelik çalışmaların da  öncelik verdikleri konular arasında yer aldığını ifade etti. Yeni KOP illerinin Eylem Planı´na entegrasyonu için yerelden ve Bakanlıklardan gelen proje önerilerinin 10 gün süren çalıştaylarda kapsamlı bir şekilde tartışıldığı ifade eden Başkan Bostancı şunları söyledi: ?2016 yılında görev sahamıza dahil olan Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerimiz için Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan´ın direktifleri ile mevcut Eylem Planımıza dahil edilebilecek kamu yatırımlarının tespitine yönelik çalışmalara 2017 başı itibarı ile başladık. Bu kapsamda gerek yerel yönetimlerden gerekse ilgili Bakanlıklarımızdan yeni illerimize yönelik proje taleplerini aldık.

İLLERE AKTARIM YAPILACAK

Onuncu Kalkınma Planı ile illerimize ilişkin hazırlanmış olan Bölge Planları ve genel sosyo-ekonomik göstergeler doğrultusunda bütüncül bir bakış açısı ile projeleri önceliklendirdik. Yeni illerimizde düzenlediğimiz toplantı ve çalıştaylarla da bu projeleri masaya yatırma fırsatı bulduk. 2017 yılı içerisinde tamamlamayı planladığımız yeni illerin KOP Eylem planına entegrasyonu süreci ile yeni illerimizde yatırımcı kuruluşlarımız tarafından yürütülmekte olan projelere ek kaynak tahsisatı sağlanmasını, yeni projelerin yatırım programına dahil olmasını amaçlıyoruz. Eylem Planlarının en önemli özelliği soyut öneriler değil eylem ortaya koymaları ve somut projeler içermeleridir. Her bir proje en ince detayına kadar çalışılarak, bütçe ve kaynak ihtiyacı belirlenmektedir. Merkezi kuruluşlar ve Kalkınma Bakanlığımız ile yürüteceğimiz nihai görüşmeler neticesinde Eylem Planına dahil edilecek projelerin tespit edilen ödenekleri, yatırım programları aracılığı ile illerimize aktarılacaktır.?

GÖNÜL HAVZASINA DÖNÜŞTÜ

KOP İdaresi´nin görev alanına yeni katılan illerle Hz. Mevlana, Nasreddin Hoca, Sadreddin Konevi, Somuncu Baba gibi değerlere; Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran gibi evrensel değerlerin eklenerek tam bir gönül havzasına dönüştüğünü vurgulayan Başkan Bostancı; ?Kalkınma iz bağımlı bir süreçtir. Bu nedenle tarihte ilim, sanat ve ticarette kalkınmış bir bölge olan mevcut KOP coğrafyasının yeniden kültürel, sosyal ve ekonomik olarak bir cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlayacak çalışmalar yürütmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu hedef kapsamında 2017 yılı içerisinde tamamlamayı planladığımız yeni illerin KOP Eylem planına entegrasyonu sürecinde bizlere katkılarını ve desteklerini esirgemeyen başta Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat Valilerimize, kaymakamlarımıza, yatırımcı kuruluşlarımızın yöneticilerine ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve diğer tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu. Eylem Planı Çalıştaylarının ardından Başkan İhsan Bostancı ve beraberindeki ekip, KOP İdaresi tarafından yapımı devam eden ve önerilen proje sahalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false