Köpekler ile sahiplerinin iletişim köprüsünü kuruyor

Köpekler ile sahiplerinin  iletişim köprüsünü kuruyor

Köpekler ile sahiplerinin iletişim köprüsünü kuruyor

Kırıkkale´de hocalık yaptı

 

2011 yılında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Köpek Eğitim Birimi´nde hocalık yapan ve yüzün üzerinde köpek eğitmeni yetiştiren Mustafa Çevik, yüzlerce köpeği eğiterek, sahipleri ile aralarındaki iletişim köprüsünü kurarken, köpek sahiplerinin de eğitilmesi gerektiğini söyledi

 

 

 

ADANA´DA BU İŞİ YAPIYOR

Adana´da köpek eğitmenliği yapan Mustafa Çevik, köpeklerle kısa sürede kurduğu iletişim sayesinde onlara her türlü komutu öğretiyor, sorunlu olanları da rehabilite ediyor. 20 yıl önce hobi olarak başladığı köpek eğitmenliği görevini yaklaşık 10 yıldır profesyonel olarak yürüten Çevik, şimdilerde yönettiği eğitim merkeziyle yüzlerce köpeğin sahipleri ile arasındaki o güçlü köprüyü kuruyor.

 

ÜST DÜZEY EĞİTİM

Almanya´da akademilerden ders alıp, kurs gören Çevik, Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği ile ortak faaliyetler de yürüterek birikimine tecrübe kattı. 2011 yılında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Köpek Eğitim Birimi´nde hocalık yapan ve yüzün üzerinde köpek eğitmeni yetiştiren Mustafa Çevik, 4,5 dönüm alan üzerinde kurduğu köpek eğitim merkezinde yüzlerce köpeği eğitiyor.

 

HER KÖPEK BİR PROJEDİR

Köpek eğitim merkezine gelen köpeklerin 1 ile 3 ay arasında eğitildiğini belirten Çevik, "Burada her cins köpeğe temel, ileri itaat, davranış bozukluğu iyileştirme, sosyalleştirme, şahıs ve alan koruma isteğe bağlı özel eğitimler, köpeklere konaklama hizmeti gibi hizmetler veriyoruz. Köpekler benim en yakın dostlarım. Biz işe her köpek bir projedir gözüyle bakıyoruz" diye konuştu.

 

PSİKOLOJİK SAĞLIĞI ÖNEMLİ

"Köpeklerin psikolojik sağlığı çok önemli" diye konuşan Mustafa Çevik, " Bunun için hem köpeğin hem de sahibinin profesyonel köpek eğitimcilerinden eğitim alması şart. Köpekler ne kadar eğitilseler de sahipleri ile doğru iletişimi kuramadıkları zaman yine istenen doğrultuda hareket etmeyebilirler veya çeşitli davranış bozuklukları gösterebilirler" şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli