Anahtar Kelimeler: Koruyucu aileye önem verin

?Koruyucu aileye önem verin?

?Koruyucu aileye önem verin?

?Koruyucu aileye önem verin?

 

Koruyucu aile çağrısı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bu konuda kendilerinin önemli çalışmalar yaptığını belirten Uğurlu, koruyucu aile olmak isteyen kişilere gerekli yardımların yapıldığını kaydetti.

PROJEYİ TANITIYORUZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, koruyucu aile projesi kapsamında kentte bulunan vatandaşların çocuklara sahip çıkması, onlarla ilgilenmesi için çalışmalar başlattıklarını söyledi.  Kimsesiz çocukların geleceği için yapılan bu çalışmaya katkı vermek isteyenlere büyük kolaylıklar sağlanacağını belirten Uğurlu, çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmesi için koruyucu aile projesinin geliştirilmesi ve tanıtılması gerektiğini belirterek, bu konuda çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Uğurlu koruyucu aile hakkında verdiği bilgide şu ifadelere yer verdi, ?Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

SAĞLIKLI GELİŞİM İÇİN ŞART

?Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır. Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamlardan uzak tutulan her çocuk sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci, başarısı olacaktır?

NEDEN KORUYUCU AİLE OLMALIYIM

?Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamlardan uzak tutulan her çocuk sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci, başarısı olacaktır.? dedi. Koruyucu aile olmak için başvuracak kişilerin şartları hakkında da açıklama yapan Uğurlu,  Sabırlı, hoşgörülü, sevgi ve ilgi verebilecek.    Evli veya bekar. En az ilkokul mezunu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, Türkiye´de ikamet eden. Çocuklu veya çocuksuz. Düzenli bir gelire sahip. 25-65 yaş aralığında herkes koruyucu aile olmak için başvuru yapabilir.?



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli