Anahtar Kelimeler: Köylerde genç nüfus

Köylerde genç nüfus yok!

Köylerde genç nüfus yok!

Köylerde genç nüfus yok!

Vali yine incelemede

Vali Ali Kolat, Çelebi İlçesi ve köylerini gezerek incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kolat, yetkililerden bilgiler aldı. Ziyarete konuşma yapan Vali Ali Kolat, ? köylerde çok fazla genç nüfusumuz yok. o yüzden tarım sektörü açısından biraz sıkıntılar yaşanıyor? dedi.

BİLGİLER ALDI

Yapılan incelemelere; Vali Ali Kolat´ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Atanur Aydın, Mahalli İdareler Müdürü Bedir Aktaş da bulundu. Çelebi İlçesine gelişinde Vali Ali Kolat´ı ilçe Kaymakamı Ayhan Abatay ve diğer yetkililer karşıladı. Vali Kolat, İçişleri Bakanlığı´nın 2015/398 sayılı kararnamesiyle Çelebi İlçesine atanan Ayhan Abatay´ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Çelebi Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, ilçede inşaatı tamamlanan, Ticaret Merkezi Binası,  Süt Fabrikası, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği´ni gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Ali Kolat sırasıyla, Çelebi İlçesine bağlı, İğdebeli, Kepirli ve Karaağıl Köylerini ziyaret ederek, buradaki vatandaşların sorunlarını dinledi. Ziyaretten sonra, kısa bir değerlendirme yapan Vali Kolat; ?Bu sene Kırıkkale genelinde çok fazla yağmur yağdı. O yüzden hizmetlerimizde biraz aksamalar yaşandı. Ama bizler İl Özel İdaresi olarak köylerimize hizmet götürmeye çalışıyoruz. Biz, köylerimizin daha yaşanabilir bir yer olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Valilik olarak, köylülerimizin her türlü sorunlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Köylerde çok fazla genç nüfusumuz yok. O yüzden tarım sektörü açısından biraz sıkıntılar yaşanıyor. Bizler köylülerimizin yetiştirdikleri ürünleri pazarlayabilecek ve bu ürünlerden kar elde edebilecek alanları sağlamaya çalışıyoruz. Bu vesileyle ben köylülerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli