Anahtar Kelimeler: kalitesini yükseltiyor

KÜ kalitesini yükseltiyor

KÜ kalitesini yükseltiyor

KÜ kalitesini yükseltiyor

Kalite semineri yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Genel Sekreteri İsmail Altan Akgün, üniversitelerinde uygulanan kalite yönetim sistemi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Kaliteli yönetim sisteminin hizmetlerine yeni bir standart getirdiğini belirten Akgün, yönetim birimlerinin kaliteli bir şekilde çalışma yapacağını bildirdi.

ALTAN BİLGİ VERDİ

Kırıkkale Üniversitesi´nde Kalite çalışmaları kapsamında yeni uygulamaya başlanacak olan EFQM Mükemmellik Modeli Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi tarafından düzenlenen toplantıya modele dâhil olacak olan birim kalite temsilcileri katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan KÜ Genel Sekreteri İsmail Altan Akgün, Üniversitede uygulanmakta olan Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının 2014 yılından bu yana geldiği nokta ve EFQM Mükemmellik Modeli uygulaması konusunda bilgi verdi.

TS EN IBO 9001 KALİTE BELGELİ

Akgün, ?2015 yılında aldığımız TS EN ISO 9001 Kalite Belgesi ile kalite konusunda çok yol kat ettik. Kalite Yönetim Sistemi hizmetlerimize bir standart getirdi ve bu standartlar işlerimizi daha kolay hale getirdi. Kalite konusundaki çalışmalarımız konusunda elbette birlikte yol almamız gerekiyor. Kendi eksiklerimizi görmek ve sürekli olarak kendimizi her anlamda iyileştirmek zorundayız. Bu noktada da EFQM Mükemmellik Modeli bizi daha ileriki aşamalara taşıyacaktır ve bunun için Üniversitemiz yönetimi her türlü destek için yanınızda olacaktır? dedi.

KALİTE HERKESİN GÖREVİDİR

Açılış konuşmasının ardından söz alan Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi Sorumlusu ve SKS Daire Başkanı Mehmet Yılmaz EFQM Mükemmellik Modelinin Avrupa´da ve dünyada birçok kurum ve kuruluş tarafından uygulandığını belirterek, ?Birimlerimizi ve Üniversitemizi her zaman bulunduğu konumdan bir adım daha ileriye götürme gayreti içinde olmalıyız. Kalite herkesin işidir. Bu nedenle güvenlik ve temizlik gibi birimlerimizden tutun Rektörlüğe kadar herkes hizmet kalitesini ve paydaşlarımızın memnuniyetini artırmaya çabalamalıdır. Küçük görülen detaylar hatta bir tebessüm dahi insanların memnuniyetini etkiler. Beklentiyi bilmeden iyileştirmeyi sağlayamazsınız. Stratejik Plan dâhilinde her birim hedeflerini belirleyip, tespit edilen hedeflere ulaşmak için değişim ve gelişimi yapabilmelidir? diye konuştu.

MÜKEMMEL YÖNETİM

Mükemmellik Modeli üzerine yapılacak çalışmaları anlatan Mehmet Yılmaz, ?Bugüne kadar Uluslararası kalite standartlarına ulaşmak ve paydaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Şimdi de Üniversite Rektörlük Birimleri olarak Mükemmelliğe ulaşma adına ilk çalışmalarımıza başlıyoruz? şeklinde konuştu. Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi Sorumlusu Mehmet Yılmaz programın devamında EFQM Mükemmellik Modeli, mükemmelliğin temel kavramları ve kriterleri hakkında birim kalite temsilcilerine bilgi verdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false