Kü´de akademik makale ve tez yazımı toplantısı yapıldı

Kü´de akademik makale ve  tez yazımı toplantısı yapıldı

Kü´de akademik makale ve tez yazımı toplantısı yapıldı

Akademisyenler için önemli toplantı

 

 

 

Kırıkkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı, akademik makale ve tez yazımı konularında lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine ve akademik personele yardımcı olmak amacıyla eğitim toplantısı düzenledi.

 

 

 

MAKALE VE TEZ TOPLANTISI

Yahya Kemal Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Saide Sak hızlı, etkin araştırma yapmaya ve kapsamlı bir şekilde referans veri tabanı araştırmasına imkan sağlayan Mendeley,  Scopus ve Sciencedirect programları hakkında sunum yaptı. Etkinlikte konuşma yapan  Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Hüseyin Murat Yücel, birim olarak her zaman Üniversitemizin akademik gelişimine katkı sağlama gayreti içinde olduklarını belirterek, ?Öğrencilerimiz ve akademik personelimiz çalıştıkları, merak ettikleri konular ile ilgili kütüphanemizde kitaplar üzerinde araştırma yapmanın yanı sıra web tabanlı uygulamalarımız ile ülkemizin ve dünyanın değişik yerlerinde yapılan güncel bilimsel çalışmalara ve eserlere ulaşarak akademik makale ve tez yazımında bu kaynaklardan faydalanabilirler. Öğrencilerimize ve akademisyenlerimize akademik makale ve tez yazımında kolaylık sağlayan Mendeley gibi programlar çalışmanıza kaynakça ve bibliyografi oluştururken sizin işlerinizi kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda sosyal ağlarla da bu konular üzerinde çalışan araştırmacılar ile işbirliği yapmanızı, dünyadaki trendleri takip etmenizi mümkün kılarak akademik hayatınızda size yardımcı olacaktır? dedi.

 

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Yücel´in konuşmasının ardından eğitimci Saide Sak tarafından bir referans yönetim aracı ve akademik sosyal ağ olan Mendeley,  hakemli yayınlardan oluşan dünyanın en büyük ve kapsamlı makale özü ve atıf veri tabanı Scopus, 24 bilim alanında dünyadaki bilimsel, teknik ve tıp tam metinli makalelerinin %26´sını kapsayan Sciencedirect programları ve programların kullanımı ile ilgili sunum yapıldı.  Programların kullanımını uygulamalı olarak gösteren Sak, dinleyicilerin sorularını cevapladı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false