Anahtar Kelimeler: ayında buluşalım

Kur´an ayında Kur´an´la buluşalım

Kur´an ayında Kur´an´la buluşalım

Kur´an ayında Kur´an´la buluşalım

 

Kur´an daveti yapıldı

Kırıkkale İl Müftülüğünün ?Kur´an ayında Kur´anla buluşalım´ sloganıyla başlattığı 2017 Yaz Kuran Kursları düzenlenen törenle açıldı. İl Müftüsü Şahin Yıldırım, öğrencileri Kur´an öğrenmeye davet etti.

KUR´AN OKUYALIM

Eyüp Sultan Camiinde gerçekleştirilen yaz kuran kursları açılışına İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Müftü Yardımcıları Mustafa Turan, Ertuğrul Görgülü, Şinasi Öztürk ve Şube Müdürü Demir Keskin, öğrenciler ve velileri katıldı. İl Müftüsü Şahin Yıldırım, çocuklara hitaben: ?İnşallah sizler de, sizlere rehberlik eden hocalarınız gibi güzel Kur´an okursunuz? dedi.

KUR´AN MUTLULUĞU

Müftü Yıldırım, ?Peygamberimiz çocukları okutur ve onları çok severdi. Hayatımızı yaşarken O´nu örnek almamız gerekir. Arkadaşlarına yalan söylemeyen, insanları aldatmayan, başkaları hakkında gıybet etmeyen bir özelliğe sahip olmalıyız. Çocukluğuna baktığımızda, arkadaşları ile iyi geçinen bir peygamber, anne-babaya saygı duyan bir peygamber? Onun hayatında hep güzellikleri göreceksiniz. Çocuklarla iyi geçinen, kuşu ölen bir çocuğa teselli için yanına giden bir peygamber? O peygamberin ümmeti olarak onun hayatını öğreneceğiz. İman esaslarını, Namaz nasıl kılınır? Oruç nasıl tutulur? Zekât nasıl verilir? gibi temel dini bilgileri, ibadet esaslarını, hocalarımız sizlere öğretecektir. ?dedi.

DERSLER BAŞLADI

Müftü Yıldırım eğitim ve öğretimin hayırlı olmasını ve ders çalışırken oyunlarını da ihmal etmemelerini söyledi. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk tarafından dua yapıldı ve öğrencilere ikramda bulunularak Yaz Kur´an Kursunda dersler başlamış oldu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false