Anahtar Kelimeler: Kurban komisyonu kuruldu

Kurban komisyonu kuruldu

Kurban komisyonu kuruldu

Kurban komisyonu kuruldu

 

Komisyon toplandı

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Kurban Bayramı´nda vatandaşların huzur ve refahı için Kurban Hizmetleri Komisyonu´nun kurulduğunu bildirdi.

KOMİSYON KURULDU

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Kurban Bayramı´nda vatandaşların huzur ve refahı için Kurban Hizmetleri Komisyonu´nun kurulduğunu bildirdi. ldırım, yaptığı yazılı açıklamada, kurban kesecek vatandaşların dini hükümlere, çevre ve halk sağlığına riayet edilerek kurbanlarını kesebilmelerine yardımcı olmak amacıyla Kurban Hizmetleri Komisyonu´nun kurulduğunu belirtti. Tüm vatandaşların Kurban Bayramını tebrik eden Yıldırım, şunları kaydetti:

BİLGİ VERİLDİ

"Kendi imkanlarıyla kurban kesmek isteyenler için kurban kesim yerleri cumartesi, Kaletepe, Yenimahalle ve Bahçelievler kapalı pazar yerlerinde kesebilecek. Kurbanlarını mezbahaneler de kestirecek olanlar makbuz karşılığı olmak üzere, büyükbaş hayvanlar için kurbanı kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti 400 lira, küçükbaş hayvanlar için kurbanı kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti 50 lira olarak belirledik. Kurban kesim sırası, ilgili firmalar tarafından belirleneceğinden vatandaşlarımız önceden sıra alabileceklerdir.

EKİP OLUŞTURULDU

Kurban satış ve kesim yerlerine yeteri kadar veteriner hekim, din görevlisi, zabıta ekibi ve temizlik elemanları görevlendirilmiştir. Ayrıca bayram günleri ilgili kurumlardan oluşan bir komisyon denetim görevi yapacaktır. Kurbanlık satış ve kesim yerlerinden kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için Kurbanlık Hayvan Yakalama Ekibi oluşturulmuştur."



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false