Anahtar Kelimeler: Kurban pazarı açıldı

Kurban pazarı açıldı

Kurban pazarı açıldı

Kurban pazarı açıldı

En ucuzu 650 TL,

en pahalısı 12 bin TL!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kırıkkale´de kurbanlık telaşı artıyor. Kurban Pazarı Cuma günü açıldı. Fiyatlar ise bir hayli yüksek.

FİYATLAR YÜKSEK!

Kırıkkale Belediyesi´ne ait alanda açılan kurban pazarına ilgi bir hayli yüksek. Hafta sonu olması dolayısıyla bir çok kişi kurbanlık bakmak veya almak için pazara gitti. Bu yıl şehir merkezinde kurban pazarı dışında hiçbir yerde kurbanlık satışına izin verilmiyor. Bu yüzden bütün kurbanlıklar pazara getiriliyor. Pazarı dolaşan vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden yakınıyorlar. Kurban satıcıları da fiyatların bu yıl yüzde 30´a yakın oranda arttığını doğruluyorlar. Pazarda ortalama bir kurbanlık keçinin fiyatı 650 TL, ortalama bir kurbanlık koyunun fiyatı ise 800 TL civarında.

PAZAR ÇOK SAKİN

Kurbanlık inek, düve ve boğa fiyatları ise çok farklı. 400 liradan başlayan büyükbaş kurbanlık fiyatları 12 bin liraya kadar çıkıyor.  Kırıkkale Kurban Pazarı´ndaki en düşük kurbanlık fiyatı 650 TL olurken, en yüksek fiyat ise 12 bin TL. Dağevi köyünden getirilen ve yaylada beslendiği söylenen bir boğanın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı. Kurban satıcıları satışların henüz düşük olduğunu belirtiyor ancak hafta içi ve özellikle bayram öncesindeki hafta sonu satışların artmasını umuyorlar. Hafta sonu biraz hareketli olan Pazar, haftaya ise çok sakin başlamış durumda. Satışların seyrek olduğu gözleniyor.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli