Anahtar Kelimeler: Kurbanlık karaborsa olur

?Kurbanlık karaborsa olur?

?Kurbanlık karaborsa olur?

?Kurbanlık karaborsa olur?

Önemli bir uyarı!

Yaklaştığımız Kurban Bayramı öncesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı dişi hayvan kesimini yasakladı. Uygulama beraberinde tartışmaları da getirirken, Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik ?Uygulama doğru ancak zamanlama yanlış. Yeteri kadar erkek hayvan bulunamazsa kurbanlıklar karaborsa olur? diye konuştu.

3 BİN KURBANLIK DÜVE VAR

Bu yıl Kurban Bayramı´nda dişi hayvan kesilmeyecek. Yakınlarda açıklanan karar gereği dişi hayvan kurban pazarlarına girmeyecek. Bu durum bir kısım hayvan yetiştiricileri tarafından tepkiyle karşılanırken, durum erkek hayvan besicilerinin iştahını kabartmış durumda. Uygulamanın zamansız olduğunu belirten Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik ?Yetiştiriciler ve vatandaşlar önceden kurbanlık düve aldılar. Şuanda 3 bin adet kurbanlık düve var. Bütün parasını buna bağlayan yetiştiriciler ne yapacak? Alınan karar doğru ancak bu karar bir yıl önceden alınmalı ve bir sonraki bayram da uygulanmalı? diye konuştu.

KURBANLIK KARA BORSA OLUR

Kararın aynı zamanda kurbanlık fiyatlarının ister istemez yükselmesine neden olabileceğine işaret Başkan Karafilik ?Elinde erkek hayvanı olanlar bu fırsattan yararlanalım ve fiyatı katlayım eğilimine gidebilir. Yeteri sayıda erkek hayvan bulunamazsa, bu yıl kurbanlık karaborsa olur. Bunun için önlem alınmalıdır. Hayvancılığın geliştirilmesinde diğer bir yol ise buzağı desteğinin verilmesi. Buzağı desteğinin verilmesi hem üretimi artıracak, hem de dişi hayvan sayısını artıracaktır? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false