?Lozan, Kurtuluş Savaşını taçlandıran anlaşmadır!?

?Lozan, Kurtuluş Savaşını  taçlandıran anlaşmadır!?

?Lozan, Kurtuluş Savaşını taçlandıran anlaşmadır!?

Önal´dan Lozan açıklaması

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal Lozan Antlaşması´nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ?Lozan Anlaşması Kurtuluş Savaşımızı taçlandıran bir anlaşmadır? dedi.

LOZAN İÇİN AÇIKLAMA

Açıklamasında Lozan Antlaşmasının Cumhuriyetimiz ve ülkemiz için önemini vurgulayan Önal, ?Lozan Antlaşması, Kurtuluş Savaşını taçlandıran bir anlaşmadır. Kurtuluş Savaşının sonunda mutlak zaferin masada da kesinleşmesidir. Ülkemizin savaşla, kanla, nice şehit ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla çizilen sınırlarının tescil belgesidir. Bugün kendi topraklarımız üzerindeki tüm egemenlik haklarımızın kayıtsız şartsız tescil edildiği bir bağımsızlık vesikasıdır. Dolayısıyla Lozan´a yönelik her karalayıcı söylem ve yaklaşım ve kurucu irademize hem de egemenlik haklarımıza bir saldırı anlamına da gelmektedir? dedi.

GÜNDEME GETİRİLİYOR

Son yıllarda Lozan´ın yıpratılmaya çalışılarak sıklıkla gündeme getirilmesini eleştiren Ahmet Önal, bu yaklaşımların iyi niyetli olarak değerlendirilemeyeceğini, özellikle Kıbrıs ve Ege Adaları noktasında hükümetin izlediği politikalar ortadayken ülkemizi bugünkü egemen devlet statüsüne taşıyan bir anlaşmaya dönük yaklaşım ve açıklamalarını kabul edilemez olduğunu vurguladı.

 

YIPRATILMAK İSTENİYOR

Önal, ?Bugün Cumhuriyet ve kurucu irademizi temsil eden değerler bilinçli bir şekilde tahrif edilmektedir. Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin dayandığı ilkelere adeta bir savaş ilan edilmiş durumdadır. İşte dinselleştirilen, çağdışı, ayrıştırıcı, cihatçı politikalarla iflas eden eğitim sistemimiz ortadadır. Dış politikada geldiğimiz içler açsı durum ortadadır. Ekonomide çizilen pembe tablo artık makyaj tutmamaktadır. AB üyeliği noktasından tüm dünya ile kavgalı duruma geldik. Tüm bunların sorumluluğunu iktidardakilerin alması gerekiyor. Kendi değerleri ve tarihiyle sürekli kavgalı olan bir anlayışın ülkede barış ve huzuru tesis etmesi mümkün değildir? diye konuştu.

VAATLER VERİLİYOR

Her seçim öncesi insanlara büyük umutlar verildiği, özellikle terörün biteceği, ekonominin ayağa kalkacağı gibi sözlerin tutulmadığını belirten Önal, ?Hükümet, hem içerde hem de dışarda çatışmalı, kavgacı bir politika izlemektedir. Türkiye´de her gün nice ocağa ateş düşmektedir. Durmadan şehitler vermekteyiz. Ne yazık ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Hamaset nutukları insanlarımızın acısını dindirmiyor. Tüm bu koşullar içerisinde bir de başta Lozan olmak üzere kurucu değerlerimizi tartışmak sorumsuzluk olduğu kadar gündemi saptırmak anlamına da gelmektedir. Lozan ülkemizin namus belgesidir, Sevr ile parça parça edilen Anadolu´nun birleştirici bütünleştirici akdidir? dedi.

YIPRATMA HAREKETİ

Önal, ?Cumhuriyetin değerlerine, Mustafa Kemal Atatürk´e ve şanlı tarihimize karşı yürütülen yıpratma politikaları insanlarımızı ayrıştırılmakta, devletimiz demokratik ve laik değerlerinden uzaklaştırılmaktadır. Bu ayrıştırıcı politikalara karşı Lozan´ın ne olduğunu hatırlatmak her birimizin namus borcudur. Üzerinde özgürce yaşadığımız bu ülkeyi bize armağan eden şehit ve gazilerimize vefa borcumuzu ancak bu şekilde ifa edebiliriz. Lozan, bir ihanet belgesi olan Sevr antlaşmasının çöpe atılmasıdır. Lozan´ın en büyük özelliği yeni, çağdaş ve güçlü bir Türkiye yaratıldığı gerçeğidir. Bu anlaşma ile Anadolu´nun tapusu Türkiye adına tescil edilmiştir.?

LOZAN ARMAĞAN ETTİ

Bugünü bize armağan eden Kurtuluş Savaşı ve Lozan´dır. Bizler Cumhuriyetin kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Lozan da bu kazanımların önemli unsurlarındandır. Lozan bahanesiyle Cumhuriyet´in, Atatürk´ün ve tarihi değerlerimizin tartışılmasına, tahrif edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Lozan Barışı ile ülkemizin bağımsızlığını ve egemenliğini sağlayan tüm kurtuluş savaşı Kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false