Anahtar Kelimeler: bursluluk telaşı yaşandı

LYS ve bursluluk telaşı yaşandı

LYS ve bursluluk telaşı yaşandı

LYS ve bursluluk telaşı yaşandı

 

İki sınav da yapıldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de hafta sonu iki gün boyunca Bursluluk ve LYS sınavlarının heyecanı yaşandı. Lisans Yerleştirme Sınavı sosyal bilimler oturumuna (LYS-4) geç kaldıkları için alınmayan adaylar gözyaşı döktü.

HEYECAN YAŞANDI

Kırıkkale Üniversitesinde sınava girmek için gelen adaylar, polis kontrolünden geçerek salonlara alındı. Birçok aday arama noktalarında kalem, çakmak, anahtar ve tokalı kemer gibi eşyasını bırakmak zorunda kaldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanan, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınması kuralı nedeniyle fakülte binaları önünde sınava yetişme telaşı yaşandı.

SINAVA ALINMADI

Kapılar kapandıktan sonra sınava gireceği fakülteye gelen bir aday ise içeri alınmadı ve gözyaşları içerisinde fakülte binası önünde ağladı. Yere oturup dakikalarca ağlayan adayı babası sakinleştirmeye çalıştı. Kırıkkale´de bir çok okulda LYS ve Bursluluk sınavının telaşı gözlendi. Ciddi sorunların yaşanmadığı sınavlarda öğrenciler içeride ter döktü, aileleri ise onlar için dışarıda dua okudu.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli